dijous, 30 d’abril del 2009

MIQUEL GARDELL SA: l'empresa de moviments de terra i excavacions del Ripollès

MIQUEL GARDELL SA és una empresa d'àrids, obres i serveis, moviments de terra i excavacions, de Llanars, petit poble de la Vall de Camprodon, a la comarca del Ripollès.

Al Ripollès hi havia hagut dos conegudes empreses d'àrids i treballs d'obra pública. Per una banda ÀRIDS FRANQUESA, propietat del senyor Lluís Franquesa, contractista d'obres públiques que tenia la gravera a la carretera C-26 que enllaça Ripoll amb les Lloses, prop del trencant amb la C-17. Aquesta empresa havia tingut alguns Pegaso 3060 bolquets.

L'altre empresa era ÀRIDS I TRANSPORTS RAMON PUJALS, amb una gravera a la conca del riu Merdàs, prop de Campdevànol. Aquesta empresa també havia treballat amb camions Pegaso i s'havia dedicat a l'execució d'obra pública.

Actualment, una de les empreses ripolleses més importants dedicada als àrids i als treballs d'obra pública és MIQUEL GARDELL SA, de Llanars, la qual realitza treballs d'obra pública per a municipis del Ripollès i, alhora, ofereix als a promotors particulars l'execució d'excavacions, buidatge de solars i enretirada de runa.

Per a l'execució d'aquestes tasques MIQUEL GARDELL SA disposa d'una flota de camions bolquets de tres eixos, principalment IVECO i SCANIA; també disposa d'algun IVECO de menys tonatge per al transport de contenidors de runa.

Camió Iveco bolquet fotografiat a l'aparcament de Can Guetes de Ripoll:

Iveco bolquet a Ripoll (Girona)

Camió Scania equipat amb una grua, fotografiat a Sant Joan de les Abadesses:

Scania de l'empresa GARDELL

Un altre Iveco de tres eixos, amb bolquet, fotografiat a Sant Joan de les Abadesses:

Iveco bolquet de l'empresa Miquel Gardell a Sant Joan de les Abadesses (Ripollés-Girona)

El mateix camió Scania fotografiat amb la caixa muntada:

Scania de l'empresa Miquel Gardell a Sant Joan de les Abadesses (Ripollés-Girona)

Un Iveco bolquet fotografiat a Camprodon, amb matrícula de VEHICLE ESPECIAL, la qual permet legalment més capacitat de càrrega:


camió Iveco de l'empresa Miquel Gardell de Camprodon

Un Iveco portacontenidors fotografiat a Sant Joan de les Abadesses:


Iveco Iveco de l'empresa Miquel Gardell a Sant Joan de les Abadesses (Girona)

Per al transport de les excavadores, aquesta empresa disposa d'unes góndoles que enganxa a aquests camions de vius colors blaugranes: casualitat o mostra de l'entusiasme del seu propietari pel Barça?

Iveco bolquet de l'empresa Miquel Gardell a Sant Joan de les Abadesses (Girona)

Si bé els temps actuals no són gaire bons, la dimensió i tamany d'aquesta empresa, la versalitat dels seus vehicles, la seva experiència i el prestigi acumulats, constitueixen la millor garantia per a superar aquests moments de crisi i incertesa.

1 comentari:

  1. Graciés per l'article, pero desde fa un any estem a Sant Pau de Seguries.
    Graciés.

    ResponElimina