dissabte, 10 de febrer del 2018

Les dues versions de la cabina del camió Nazar A de 5'5 Tm: curta i llarga.

Factorias Nápoles SA, fabricant dels vehicles Nazar, tingué des de bon començament una àmplia gamma de vehicles que produïa i venia. I els camions que produïa eren servits en dues versions de cabina, la curta i la gran. Aquest fet, per causa de la poca difusió dels catàlegs dels vehicles produïts per aquesta empresa, és poc conegut dels interessats en aquesta matèria. 

L'acumulació d'informació incessant que brolla d'internet permet d'omplir els buits de coneixement sobre qualsevol matèria. També sobre els vehicles Nazar. El fòrum Remember València, espai on es comparteixen postals i fotografies de la capital del País València, conté una fotografia de la fira de mostres que tingué lloc a la ciutat que recull part de l'estand que Anesa, distribuïdor oficial dels vehicles Nazar, muntà per presentar els vehicles que Factorias Nápoles SA produïa a Saragossa:

Estand Nazar fira València Anesa

Anunci dels vehicles Nazar publicat a la premsa per Anesa, concessionari oficial i exclusiu al País València:

publicitat nazar distribuïdor oficial Anesa País Valencià

Aquesta fotografia, examinada en detall, recull un camió Nazar A de 5,5 Tm, sense carrossar, equipat amb una cabina curta concebuda per a trajectes de proximitat:

Estand Nazar fira de mostres de València

detall cabines estand Nazar fira exposicions València

Les fotografies d'aquest model disponibles fins ara corresponen a unitats que muntaven la cabina gran o llarga, com ho és aquesta retratada a la fàbrica de Saragossa:

55tn196220jk

Quatre camions Nazar A de 5,5 Tm, amb el seu parabrisa arquejat inconfusible, que muntaven la cabina gran:

camió nazar 5tn1961 1ª versió

Nazar A 55tm 1962

camió Nazar A 5,5 Tm publicitat diari Arriba 10 juny 1962

Camió Nazar A de 5,5 Tm que fou de l'empresa Transportes Píriz de Salamanca:

camió Nazar A Transports Piriz de Salamanca

Per causa de l'absència de fotografies del camió Nazar A de 5,5 Tm amb cabina curta continguts en la premsa especialitzada de l'època i en els articles apareguts en diaris de difusió general que informaven sobre les qualitats dels vehicles que produïa Factorias Nápoles SA i l'avenir esplendorós de l'empresa amb successives ampliacions de la fàbrica i instal·lacions per atendre l'increment continuat de vendes, tot plegat pura ficció, s'infereix que la producció d'aquest model fou misèrrima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada