dilluns, 31 de desembre del 2018

La tractora Pegaso que tingué Transports Padrosa de Figueres.

Avui, trenta-u de desembre, darrer dia de l'any, el dia que surt l'home de nassos, ens acomiadem de l'any 2018 amb una fotografia publicada a la revista Gavarres, enviada per un bon amic, en Joan Mercader, d'una tractora Pegaso que fou del transportista Padrosa de Figueres, capital de l'Alt Empordà:

pegaso tractora i semiremolc de Transports Padrosa

La revista Gavarres que publica l'editorial Gavarres de Cassà de la Selva, d'una gran amenitat, amb articles que destaquen per la qualitat literària de llurs col·laboradors, recopila la vida quotidiana en les comarques del Baix Empordà i del Gironès en el segle XX amb el testimoni d'alguns protagonistes que exposen llurs records i vivències. 

La fotografia que compartim en aquest article, datada l'any 1955, publicada en el número 34 de la revista Gavarres que conté un dossier sobre el vi de la terra, recull la descarrega i el proveïment, a un magatzem del carrer Ample de Cassà de la Selva, de vi elaborat en un celler de la comarca de l'Alt Empordà. El vi fou traginat en una cisterna al cim d'un semiremolc, amb unes baranes de fusta treballades d'una gran bellesa, que la tractora Pegaso del transportista Padrosa arrossegava. La part posterior de la cisterna era pintada amb la raó social Transports Padrosa i llur adreça a Figueres, on hi tancaven els camions, el carrer del doctor Burgas. El procés de descarrega era observat amb interès i un punt de satisfacció per un home i dos vailets.

El Pegaso tenia assignada la matrícula GI-9056, que correspon més o menys als anys 1950 ó 1951. Fou una de les primeres tractores de la casa Pegaso que hi hagué a les comarques gironines. Can Padrosa sempre treballà amb bons camions. 

2 comentaris:

  1. Per l'autor del post:
    sóc Lluís Auroux. Tenia un tiet que havia treballat a la Pegaso Barna i Madrid. Tinc fotografies de camions de fa bastants anys. Si és del seu interès, m'ho diu. Contacte.
    llauroux@hotmail.com

    ResponElimina
  2. Estic interessat en la recerca de la Cia. De transport de passatgers de Pere Màrtir Rossell i Vilà que, entre altres, feia el trajecte entre Olot i Sant Joan de les Abadesses i, segons explicat per la meva mare, entre Olot i Figueres.
    També sobre els orígens de la mateixa a partir de Ramón Rossell Costa (pare de Pere Màrtir Rossell i Vilà) i germà de la meva besàvia Ignàsia Rossell Costa.

    ResponElimina