divendres, 7 de desembre del 2012

Emissió del documental "La lluita a la Pegaso" dirigit per la Isabel Andrés Portí: avui al canal 33 de Televisió de Catalunya a les 21.30 hores.

En un article anterior vàrem informar que la Isabel Andrés Portí havia dirigit un documental sobre la lluita dels treballadors de la fàbrica Pegaso del barri de la Sagrera de Barcelona, una de les empreses industrials més importants a la dècada dels anys 1960 i 1970, propietat de l'Estat a través de l'Institut Nacional de Indústria (INI), per organitzar les seccions del sindicat Comissions Obreres i el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). 

Aquest documental, segons informa el diari PUNT AVUI, es basa en els records i vivències dels protagonistes, un grup de treballadors de la fàbrica, i els enregistraments que van fer amb una càmera Super-8, que han esdevingut amb el temps un document històric. Article publicat al diari PUNT AVUI informant de la difusió d'aquest documental: 

IMG_3186

Aquest documental serà difós avui divendres a les 21.30 hores al canal 33 de Televisió de Catalunya. Sens dubte, aquest documental permet de recuperar un fet històric poc reconegut: el paper del moviment obrer durant la transició de l'Estat espanyol cap a la democràcia. 

Pels afeccionats a la història de la automoció, segurament que serà un documental de gran valor el mèrit del qual correspon principalment a la Isabel Andrés Portí, que va saber apreciar el valor del testimoni del seu pare i dels companys de feina i els enregistraments que van realitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada