diumenge, 5 de gener del 2020

Trobada a Manlleu de motocicletes Sanglas i ensems uns camions clàssics que han participat en les cavalcada de Reis que han tingut lloc aquesta nit en el país.

Aquest matí ha tingut lloc a Manlleu la trobada de motocicletes Sanglas, esdeveniment que fa anys que es celebra. Un homenatge als fundadors d'aquest constructor català de motocicletes desapareguda, la família dels quals era oriünda de Manlleu, a la comarca d'Osona. La humitat que hi havia en aquell punt de la plana de Vic no ha estat un impediment perquè els afeccionats, proveïts amb llurs vehicles clàssics, hagin acudit a l'encontre. També hi han assistit dos bons amics, en Toni Arimany i en Ramon Manonellas amb els seus vehicles, un autobús Pegaso amb carrosseria Setra Seida que fou d'una companyia de la localitat que feia línies regulars i serveis discrecionals, l'Empresa Pous, i un petit camió Ebro C. Un col·leccionista de Tona que posseeix un magnífic Ebro B45 amb una caixa de fusta per a transports generals, l'estat del qual és completament original, també hi ha fet via. Un bon esmorzat de forquilla ha acompanyat la trobada i revifat els ànims dels assistits atuïts per la boira pesada i melangiosa.

Publicitat d'un autobús Pegaso Setra Seida, matriculat el mes de gener de 1970:

publicitat Pegaso Setra Seida

Els vehicles congregats a trobada de Manlleu que ha tingut lloc avui:

Trobada 5 de gener 2020 Manlleu motos Sanglas

I aquesta nit, en tots els pobles i ciutats del país, han comparegut els Reis d'Orient. Els Reis i els patges han desfilat a bord de les vistoses i engalanades carrosses en les cavalcades organitzades, plenes de gom a gom de nens acompanyats dels seus pares esperant els regals que els hi deixaran en les seves cases. I en algunes cavalcades, acompanyant les carrosses reials, uns camions clàssics ben restaurats les tancaven carregats de regals, pulcrament embolicats, que aquesta nit meravellosa seran dipositats a les cases. A Manlleu, un bonic Pegaso Comet de l'empresa Transports Nord, de Torelló, ha traginat en la cavalcada alguns dels regals que rebrà la canalla: 

Pegaso Comet Transports Nord cavalcada Manlleu 2019

I també a Sant Feliu de Codines, un Ford de l'empresa Transports Vallcorba, de l'any de la picor, tancava la cavalcada ben carregat de regals que els Reis d'Orient descarregaran per la felicitat de la mainada.

Ford Transports Vallcorba cavalcada de Reis 2019

Finalment, en una punta del país, a Figueres, capital de la comarca de l'Alt Empordà, com és costum, un vell camió Opel amb un motor dièsel de la casa Ebro que substituïa l'original, de Transports Padrosa, conduït per en Pere Padrosa, carregat de regals, ha omplert de felicitat els més menuts. Fotografies del camió Opel, que fou una grua que remolcava vehicles espatllats i accidentats, facilitades per l'Anna Padrosa Pierre:

Opel Transports Padrosa cavalcada Figueres 5 01 2020 1

Opel Transports Padrosa cavalcada Reis Figueres 5 01 2020 2

Opel Transports Padrosa cavalcada Reis Figueres 5 01 2020 4

Opel Transports Padrosa cavalcada Reis Figueres 5 01 2020 3

És un fet satisfactori que en les cavalcades disperses arreu de país cada cop hi ha més camions clàssics que carreguen els regals que seran repartits pels Reis d'Orient en la nit màgica del cinc de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada