dijous, 4 d’abril del 2013

Carrosseries produïdes per en Salvador Caba i Valls (1889-1965).

Per gentilesa de la família Caba, us presentem més carrosseries produïdes per en Salvador Caba i Valls (Sant Llorenç Savall 1889 - Sabadell 1965), fundador de l'empresa Carrosseries Caba, de Sabadell.

Après l'ofici i format als tallers de carrosseries de dos acreditats carrossers de Barcelona, en Joan Alari i en Mateu Marrugat, l'activitat carrossera dels quals estava estretament vinculada a la important indústria del motor de Barcelona, l'any 1918 en Salvador Caba es va establir a Sabadell on va fundar l'empresa Carruatges i Carros Salvador Caba. El primer taller era a l'avinguda Onze de novembre número 84 de Sabadell, avui dia avinguda Onze de Setembre. Una foto de joventut d'en Salvador Caba:

IMG_6956

Un xassís Benz davant del primer local de l'empresa Carruatges i Carros Salvador Caba a l'avinguda Onze de Novembre 84 de Sabadell:
 IMG_6939

IMG_6954

Façana de l'immoble de l'avinguda Onze de Setembre 84 de Sabadell on en Salvador Caba va començar la fabricació  i transformació de carrosseries l'any 1918:

IMG_6952

Carrosseria construïda l'any 1923 sobre un xassís Chevrolet d'en Miquel Martí, que cobria una línia urbana de la ciutat de Sabadell, concretament, del barri de La Creu d'Alta, Estació dels Ferrocarrils de Catalunya i barri de La Salut:

IMG_6938

Camionet Ford d'en Josep Hors, de Sabadell, carrossat l'any 1923:

IMG_6936

Xassís Fiat de rodes massisses, propietat de l'empresa La Vallesana SA de Castellar del Vallès, la carrosseria del qual va construir en Salvador Caba l'any 1924. Aquest auto cobria la línia regula de Sabadell fins a Sant Llorenç Savall, el poble on va néixer i d'on procedia llur família, passant per Castellar del Vallès.

IMG_6953

IMG_6941

Aquesta carrosseria palesa l'elegància i qualitat de les carrosseries que fabricava en Salvador Caba i que li va merèixer, ben aviat, un reconegut prestigi a Sabadell i Terrassa, les dues gran ciutats industrials del Vallès Occidental.

Un auto carrossat per en Salvador Caba, amb la part del xofer descoberta i la dels senyors degudament tancada:

IMG_6940

Studebaker de la Funerària Guiteras de Sabadell:

IMG_6937

Òmnibus Minerva de l'empresa Autobusos del Nord de Barcelona carrossat per en Salvador Caba l'any 1928:

IMG_6945

IMG_6946

El prestigi d'en Salvador Caba va permetre-li de carrossar òmnibus d'empreses titulars de línies urbanes de Barcelona. És el cas de les empreses Autobusos del Nord de Barcelona SA i Vallcarca-Coll SA que treballava amb Hispano Suiza.

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada