dissabte, 19 d’abril del 2014

En Josep Quintana Clé del municipi d'Anglès: l'execució d'obra pública i la compravenda de camions i maquinària (VII).

La intervenció del senyor Josep Quintana en la construcció de l'embassament de Susqueda, amb una excavadora nord-americana Michigan 55 comprada al representant oficial de Barcelona, el posà en relació amb responsables de la constructora Dragados i Construcciones SA, de Madrid, empresa que treballà molt a Catalunya on era valorada per la qualitat i pel compliment dels terminis en l'execució i acabament de les obres adjudicades, i que construí aquesta infraestructura fluvial sobre el Ter.

Els contactes que travà a Dragados i Construcciones SA li permeteren al senyor Quintana de vendre una part de la flota de la maquinària pesada i camions amortitzada per aquella constructora i que s'havia de renovar. Venia els vehicles a compradors de nacionalitat espanyol i també n'exportà a l'Equador, un país que registrava una gran demanda i que no disposava de prou capital per comprar maquinària i camions nous. 

De la mateixa manera que recorria tota França a la recerca de camions usats per proveir els clients espanyols, feu el mateix amb la maquinària d'obra pública. Comprà a Espanya maquinària usada, però no tingué pas mandra i es feu un fart de fer quilòmetres per visitar venedors francesos que tinguessin màquines en bon estat a uns preus interessants. Tenia una extensa xarxa de contactes que l'informaven de les oportunitats que sorgien. La seva experiència li servia per saber l'estat mecànic que presentava la màquina, la demanda que registrava en el mercat d'ocasió i negociar-ne el preu. Era un gran especialista en aquesta activitat tan delicada. 

Màquines d'obra pública que conserva la família Quintana:

IMG_1776

IMG_1774

IMG_1769

IMG_1785

IMG_1786

IMG_1787

IMG_1788

IMG_1790

IMG_1762

IMG_1773

IMG_1784

IMG_1763

IMG_1775

IMG_1772

Uns compressors d'obres també retratats per el senyor Josep Quintana:

IMG_1767

IMG_1779

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada