dissabte, 18 de juny del 2016

Inauguració del nou concessionari Renault Trucks de Motor Tàrrega SA a Figueres (II).

Atenent a la invitació per assistir a la inauguració del concessionari Renault Trucks de Figueres, cursada pels responsables de Taller Tàrrega, a tres quarts de sis de la tarda d'ahir divendres, acompanyats dels senyors Joan Brugués i Joan Vilà, acudirem al polígon industrial Logis Empordà de Borrassà on s'ha aixecat aquest establiment.  

El concessionari Renault Trucks de Figueres, ubicat al carrer de la Pireta 16, en un extrem del polígon industrial Logis Empordà del municipi de Borrassà, disposa d'un emplaçament privilegiat, excel·lent, estratègic: proper a la carretera Nacional II i a l'autopista AP-7. En el punt que registra un major trànsit de camions de tota la Península Ibèrica. El solar disposa d'un gran pati que permet, si s'escau, l'ampliació futura de la nau construïda. El taller és equipat amb la maquinària i utillatges més moderns i d'última generació al servei d'un personal altament qualificat.

Els senyors Joan Brugués i Joan Vilà, de Banyoles, s'encaminen al nou concessionari Renault Trucks de l'Alt Empordà:

IMG_2309

En aquesta inauguració ens hem trobat els senyors Antoni i Xavier Esteve Roca, responsables del Taller Tàrrega, l'Àngels, l'esposa de l'Antoni, el senyor Domènec Espadalé Vergés, president de la cambra de comerç de Girona, el senyor Ferran Roquer i Padrosa, alcalde de Borrassà, en Claudi i l'Eduard Herguido, en Carles Tomàs Roure, els senyors Terradas, carrossers de Riudarenes, en Pere Liu, en Miquel Patinyo acompanyat del seu fill Miquel Àngel, en Toni Arimany, en Joan Pujol i en Josep Daranas. 

Prèviament a l'inici de l'acte d'inauguració del concessionari, uns quants amics gaudiren del Barreiros Super Azor. Fou el cas d'en Joan Mercader, dins la cabina, i d'en Joan Pujol, que esperava pacientment el moment d'accedir-hi:

IMG_2321

En Joan Mercader al volant del Barreiros Super Azor, un camió que conduí fa quaranta-un anys:

IMG_2320

En Joan Pujol retratant l'interior de la cabina del camió i en Carles Tomàs exposant-li a en Joan Mercader alguns detalls de la restauració executada: 

IMG_2322

D'esquerra a dreta, l'Eduard Herguido, en Joan Mercader, en Carles Tomàs i en Joan Pujol:

IMG_2335

A un quart de set de la tarda començà l'acte d'inauguració del concessionari. El senyor Xavier Pujol, dalt d'una tarima, prengué la paraula per agrair l'assistència de tots els presents en aquest acte:

IMG_2337

Tot seguit, el senyor Antoni Esteve prengué per la paraula per agrair l'assistència dels presents a l'esdeveniment, amb una menció especial envers els màxims responsables de Renault Espanya; féu referència a la presència dels dos camions procedents d'Alcarràs i la seva significació: de la fusió, a França, dels constructors Saviem i Berliet en resultà els camions Renault; i a Espanya, el precedent directe de Renault és Barreiros. Dues branques d'un arbre frondós que convergeixen en aquest concessionari. Aquest element simbòlic lliga amb la vinculació i llaços històrics que les terres de l'Empordà han mantingut amb França i també la petja i influència que la llengua i cultura franceses hi han deixat a l'Empordà. 

El senyor Esteve glossà en el seu parlament la història del Taller Tàrrega, antic concessionari i taller de la casa Barreiros que, en llur cinquantè aniversari, es troba immers en una gran expansió arreu de Catalunya. Incidí igualment en l'èxit d'aquesta empresa familiar: un equip de professionals motivat, valorat, respectat i compenetrat en el projecte que presta un servei de gran qualitat per satisfer les necessitats dels clients en el termini més breu possible. Els transportistes coneixen la professionalitat del servei que ofereix Taller Tàrrega des de fa cinquanta anys a Tàrrega; ara per ara també a Lleida, Mollerussa i La Seu d'Urgell; i d'ara endavant també a l'Alt Empordà. 

El senyor Antoni Esteve fotografiat en la seva intervenció:

IMG_2339

Al final de la seva intervenció el senyor Esteve fou acompanyat del personal que forma part del Taller Tàrrega de Borrassà, un equip jove i dinàmic implicat amb l'empresa i que disposa d'una gran formació tècnica per atendre les tasques encomanades:

IMG_2342

IMG-20160618-WA0020

Nosaltres afegim que sovint el servei post-venda és una de les motivacions principals que impulsa a un transportista l'elecció d'un camió en detriment d'un altre. I aquesta circumstància, perfectament coneguda per Renault Trucks España, ha motivat que Taller Tàrrega sigui el nou concessionari del constructor francès en una plaça tan important com és l'Alt Empordà.

Després intervingueren un representant de Renault Trucks España i el senyor Domènec Espadalé en qualitat de president de la Cambra de Comerç de Girona que també procedeix del ram del transport. Acabats els parlaments s'oferiren als assistents una degustació de plats freds i calents, excel·lentment cuinats i servits, acompanyats de tota mena de begudes. Els postres, una selecció de pastissos de tota mena, féu les delícies dels llépols.

En Joan Mercader i Josep Daranas observen una tractora Renault que funciona amb gas:

IMG_2319

En Miquel Patinyo amb el seu fill Miquel Àngel, dins la cabina del Sava-Berliet:

IMG_2373

En Carles Tomàs mostrant a en Joan Mercader i a en Josep Daranas les fotografies que recullen el laboriós i complex treball de restauració d'aquest camió:

IMG_2383

D'esquerra a dreta, en Josep Daranas, en Carles Tomàs, en Joan Mercader i en Pere Liu:

IMG_2380


El senyor Xavier Esteve al costat d'una tractora Renault:

IMG_2384

En Carles Tomàs assegut a la cabina de la tractora Renault:

IMG_2387

Una altre tractora al cim de l'elevador, exposada a l'acte d'inauguració:

IMG_2386

A dos quarts de deu del vespre fou l'hora que ens acomiadarem. A desgrat de l'hora, l'acte presentava encara una gran vivacitat:

IMG_2392


El nou concessionari Renault a l'Alt Empordà, fotografiat ahir divendres a dos quarts del deu del vespre, en el moment que abandonarem Borrassà per anar a Ripoll:

IMG_2394

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada