divendres, 3 de juny del 2016

El camió Sava 311 dels senyors Soldevila de Sant Hipòlit de Voltregà encara treballa.

Fa anys, férem un article sobre el camió Sava 311 que posseïen els germans Soldevila, constructors del municipi osonenc de Sant Hipòlit de Voltregà. Aquest vehicle fou estrenat per son pare. El comprà al concessionari oficial Pegaso de Vic i fou carrossat amb un bolquet Comellas. Un camió que els hi ha proporcionat un gran rendiment car, comprat l'any 1971, encara treballava.

Els Sava dels senyors Soldevila fa uns quants anys:

Imagen 1733

Imagen 1722

Imagen 1725

El Sava 311 també participà en la darrera edició de la trobada de camions clàssics que tingué lloc a Sant Vicenç de Torelló. A desgrat de la seva exhibició en dit encontre, desconeixíem si el camió encara treballava o ja l'havien donat de baixa:

IMG_8295

IMG_8293

Avui en Carles Amils, un bon amic, ens ha enviat dues fotografies ben divertides, curioses. Aquest matí, a la planta de l'empresa Arenes i Graves Castellot SA del costat del riu Ter, davant per davant del santuari de la Gleva, una moderna pala carregadora Volvo ha carregat el camionet Sava 311 dels senyors Soldevila amb sorra rentada:

IMG-20160603-WA0004

IMG-20160603-WA0005

Sobta la mida del camionet Sava 311 en comparació de la pala carregadora Volvo. Una desproporció evident. De ben segur que el camió ha estat carregat només amb una palada. Aquest camió, comprat l'any 1971 encara treballa i presenta un excel·lent estat de conservació. Ens congratulem d'aquest fet i, per qualsevol afeccionat als camions clàssics, és d'agrair als senyors Soldevila l'acurat manteniment que apliquen al Sava que comprà son pare. Uns constructors que tracten els camions amb aquesta delicadesa, per força han de ser uns bons professionals. Això és veu d'una hora lluny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada