dijous, 23 de gener del 2014

Transports i Grues Collell SL de Bàscara.

En Josep Casals i Blanquera, en Cigarro per motiu, i en Pere Bartomeu Viñas fundaren el Sport Garatge SL, de Salt, un taller de reparació de cotxes i camions emplaçat al passeig Marquès de Camps 5 de Salt.

En la dècada del 1960, els anys del gran creixement econòmic, els dos socis, en Josep Casals i en Pere Bartomeu constitueixen la societat Suministros Catalunya SL, representant a les comarques gironines de la casa Magirus Deutz, fabricant de camions, autocars i tractors, i també de les màquines d'obra pública de la casa Frisch, també del grup Magirus Deutz, amb un establiment al passeig Marquès de Camps 5, de Salt.

Uns treballadors fotografiats davant del garatge de l'empresa Suministros Catalunya SL al passeig Marquès de Camps 5, de Salt:



L'estand de Suministros Catalunya SL a la Fira agrícola i comercial de les Festes de Sant Narcís, al parc de la Devesa de Girona, amb l'exposició d'un tractor i un autocar carrossat per Ayats de la casa Magirus Deutz. A l'esquerra, els dos socis, en Pere Bartomeu i en Josep Casals:



En Josep Casals havia tingut un taller per reparar camions a la Carretera d'Anglès, de Salt. Disposava d'una grua d'autofabricació que va muntar damunt d'un camió Hispano Suiza amb què va prestar el primer servei de grua al Gironès.

Un dels treballadors de Sport Garatge SL de Salt era en Pere Collell, de Bàscara. Aquest poble, construït arran de la carretera Nacional II, és d'actualitat per les protestes dels veïns farts dels accidents mortals ocorreguts a la carretera més important de l'estat espanyol, d'un sol carril per sentit en aquest tram, i el pas incessant de camions, dia i nit, per estalviar-se el peatge de l'autopista.

En Pere Collell amb altres dos socis fundà als anys 1970 una empresa de grues a Bàscara. L'empresa, propietat avui dia de la família Collell, gira amb en nom comercial de Transports i Grues Collell SL. Hi treballen els fills del senyor Collell que disposen d'uns camions plataforma per atendre tota mena de serveis. 

En Pere Liu ens ha facilitat un transport de tractors vells o d'època, i màquines de batre, carregats damunt de dos camions amb plataforma de Transports i Grues Collell SL. Un tractor antic que s'havia de transportar: 



El Volvo carregat de maquinària agrícola antiga, en aquest cas uns tractors erugues:










I el Scania també carregat de maquinària agrícola:







En Pere Collell, après l'ofici al Sport Garatge SL, es va establir pel seu compte. Va fundar la seva empresa on hi treballen els seus fills. Una mostra del tarannà de la gent emprenedora del país, que aspira a tenir el seu propi negoci. Aquesta mentalitat creadora de riquesa contrasta amb la mentalitat funcionarial profundament arrelada a gran part de l'estat espanyol. Viure ben arrapat a un sou públic vitalici. O alternativament dels ajuts i prestacions socials. A Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears hi impera una altre mentalitat.

Agraïm a en Pere Liu aquestes fotografies que ens acosten una altre empresa familiar de grues de les comarques gironines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada