divendres, 8 d’abril del 2016

Concentració d'automòbils clàssics a La Panadella el proper diumenge 10 d'abril de 2016 organitzat pel Club CL'Hàssics Hospitalencs.

L'emissió per TV3, la televisió de Catalunya, d'un reportatge sobre La Panadella ha renovat i despertat un viu interès envers aquest nucli de població aixecat a cada costat de l'antiga carretera nacional II, dins el terme municipal de Montmaneu i en la partió dels límits de les demarcacions de Barcelona i Lleida.

Tres imatges d'antany de l'hotel Bayona, el principal establiment de La Panadella:

IMG-20160407-WA0013

IMG-20160407-WA0009

IMG-20160407-WA0010


Banderí de La Panadella, eficaç i popular instrument de publicitat que tingué una gran difusió en els anys 1960:

IMG-20160407-WA0020

Dues imatges de l'estat actual de La Panadella, la primera, amb els restaurants La Parada i Bayona:

IMG-20160407-WA0019(1)

IMG-20160407-WA0011

Restes de la torre de guaita circular aixecada en el turó de La Panadella:

IMG-20160407-WA0015

La benzinera de la Panadella que hi ha en sentit Lleida, desdibuixada per la boira que l'embolcallava:


IMG-20160407-WA0007

El taller de Grues Nogués i l'hotel Bayona amb la benzinera adossada en un dia plujós: 

IMG-20160407-WA0008

Per significació històrica, per la conservació d'edificis i establiments ben singulars en tots els sentits, per la seva ubicació privilegiada equidistant de les ciutats de Barcelona, Tarragona i Lleida, per les bones comunicacions que disposa i per la nostàlgia que aquest lloc suscita entre els afeccionats als vehicles clàssics (motocicletes, automòbils, furgonetes, camions, autobusos i autocars), La Panadella és un nucli amb forta vocació d'esdevenir un dels principals espais de trobades de vehicles clàssics que es convoquen periòdicament arreu del país.  

L'Ajuntament de Montmaneu, municipi al qual pertany el nucli de La Panadella, fa temps que treballa per revertir la tendència que arrossega aquest indret d'ençà de la posada en funcionament del nou traçat de l'autovia de A2, que connecta Barcelona amb Lleida, el qual ha desviar el trànsit constant de vehicles que cada dia circulen per aquesta via, una part significativa dels quals abans s'aturava a La Panadella. Amb aquesta finalitat l'Ajuntament col·labora i presta suport a qualsevol activitat del món del motor que tingui lloc a La Panadella.

Les immenses possibilitats que La Panadella brinda per acollir qualsevol trobada de vehicles -disposa de tots els serveis que un qualsevol encontre de vehicles precisa tals com dues benzineres, garatges, servei de grua, restaurant, bar, cafeteria, urinaris, forn de pa i estanc de venda de tabac, espais grandiosos per encabir-hi un munt de vehicles- no es pot pas desaprofitar. Llur proximitat a Barcelona és un avantatge més.

Els aparcaments d'extensió colossal que té La Panadella permeten la celebració d'un gran encontre simultani de tota mena de vehicles clàssics d'arreu del país: automòbils, camions i autocars. Camió Nazar B de Transports Castells de Barcelona retratat a Sant Celoni (Vallès Oriental):


IMG_0327

Pegaso 1061 d'en Toni Ceballos fotografiat a Alcarràs (Segrià):

IMG_6585

Un Sava Berliet de la família Herguido d'Alcarràs (Segrià):

1621

I dos autocars de l'empresa Gamon de Lleida:

IMG-20160407-WA0001

IMG-20160407-WA0000

I sembla que les coses es belluguen favorablement. Volem creure que el vent que torna a bufar és portador de bones sensacions i propici per redreçar l'estat de prostració que La Panadella transmet. Arran de la difusió del documental de TV3, dels afanys esmerçats per l'Ajuntament de Montmaneu mancomunadament amb els amos dels establiments i de la dedicació desinteressada i sincera de molts afeccionats que no es resignen pas a deixar caure en l'oblit aquest nucli poderosament simbòlic -és el cas de la reivindicació que en Xavier Castells, un transportista jubilat, n'ha fet a través del seu bloc (Imatges sobre Rodes) publicant-hi nombrosos articles-, els responsables de clubs i associacions de vehicles clàssics s'han començat a interessar vivament per a celebrar-hi llurs encontres.

Una manifestació del fenomen al·ludit és la concentració d'automòbils clàssics que, organitzada pel Club CL'Hàssics Hospitalencs, tindrà lloc a La Panadella el proper dia 10 d'abril, diumenge. L'acte inclou un dinar a l'Hotel Bayona.

Cartell publicitari difós per l'Ajuntament de Montmaneu sobre la concentració de cotxes clàssics d'afeccionats de l'Hospitalet del Llobregat que es celebrarà el proper diumenge a La Panadella:

IMG-20160407-WA0006

Hi sou tots convidats. Ara només cal que el temps, imprevisible a la primavera, acompanyi l'encontre organitzar pel Club CL'Hàssics Hospitalencs. Cal pregar a Sant Cristòfol, el nostre patró, per tal que el diumenge faci un dia net, clar i radiant. La pluja, que el país també necessita, tant de bo que caigui a partir del dilluns.

Aquest article ha estat possible gràcies a la informació facilitada pels senyors Àngel Farré, Xavier Castells Quintana, Jordi Riera Palmer, Antoni Pomés i Maria Jesús Freixa Palau i Miquel Gamon.

2 comentaris: