Continuem exposant carrosseries d'autobusos i camions construïdes per CARROSSERIES CABA de Sabadell a les acaballes dels anys 1920 i principis dels 1930. Camió Ford propietat del senyor Isidre Aymerich:
Carrosseria muntada sobre un autobús Lancia de l'empresa La Vallesana de Castellar del Vallès l'any 1931:
Camió Ford del senyor Josep Puig i Romeu el 1931:
Camió Ford del senyor Joan Trias:
Aquest camió Ford del senyor Trias va ser completament transformat per Carrosseries Caba: se li va allargar el xassís, se li va modificar la caixa de fusta i se li va muntar un tercer eix posterior per encàrrec de l'empresa La Lanera Española SA. L'execució d'aquest treball palesa els profunds coneixements mecànics que tenia Carrosseries Caba a principis de la dècada del 1930:
Carrosseria construïda i muntada sobre un òmnibús Mercedes Benz de l'empresa La Vallesana SA, de Castellar del Vallès:
Interior d'aquest autobús amb uns seients de gran confort i qualitat. Cal recalcar l'evolució i millores constants que en Salvador Caba, amatent a les novetats i tendències del mercat, hi aplicava a les carrosseries que fabricava:
Any 1931. Carrosseria d'un òmnibus Willys d'una empresa de Navarcles:
Carrosseria d'un furgó Ford fabricada per encàrrec de l'Ajuntament de Sabadell, un altre client de Carrosseries Caba:
Torpedo Hispano Suiza propietat del senyor Mariano Gavín Pradel, propietari de la farinera de Tardienta, a Saragossa (any 1931):
És admirable la cura de la família Caba en la conservació de l'arxiu fotogràfic de les carrosseries construïdes per en Salvador Caba i llur fill Pere. En properes cròniques continuarem gaudint de les carrosseries fabricades per Carrosseries Caba a Sabadell als anys 1930.
Volem agrair a la família Caba la difusió de l'activitat industrial de Carrosseries Caba, d'un gran valor històric, a través d'aquest bloc.
LLàstima que no s'hi publiqui l'expliació de com era el Carrosser de Sabadell que va fer obres tant boniques i artístiques. Un dia la vaig llegir i ara no la trobo...i era molt interessant!! tots els artistes tenen una història personal peculiar....del contrari no serien artistes....perquè no haurien passat de menestrals.
ResponEliminaRoger Cirera (enginyer)