dilluns, 23 de desembre del 2013

Bon Nadal i feliç any 2014.

Els lectors d'aquest bloc sabeu que ens plau de felicitar-vos les festes de Nadal amb un poema acompanyat de la fotografia d'un santuari del país. Aquest any, que en fa vint-i-cinc del decés del poeta, narrador, crític literari i traductor Marià Manent i Cisa, hem escollit un seu poema nadalenc per desitjar-vos que gaudiu d'unes bones festes de Nadal i d'un venturós any 2014.


RONDALLA DEL BOU
El bou pesant, veient la gent
que tantes coses oferia,
diu que volia fer un present
al dolç Infant de l’Establia.

I quan minvà una mica el fred
–que l’Infantó ja no plorava–
sortí amb pas lent, dins l’aire net,
sota la nit florida i blava.

Per donar a Déu, pobre i humil
damunt la palla gloriosa,
vol abastar algun flam gentil
de l’estelada tremolosa.

Va caminar per fondes valls
i resseguia la carena.
Sent el clarí de tots els galls
però ja du la rica ofrena.

Saltant de goig i bruelant,
el bou baixà de la muntanya,
i s’oferia al dolç Infant
amb una estrella a cada banya.

Aquest any difícil la lectura dels dietaris d'en Marià Manent ens han acompanyat i distret. Les seves reflexions i descripcions poètiques ens han reconfortat i enriquit. És bo de recordar-ho en aquestes dates. 

El santuari de la Mare de Déu dels Munts, al municipi de Sant Agustí de Lluçanès, a la comarca d'Osona, a l'hora foscant: 



Crepuscle des del Santuari de la Mare de Déu dels Munts a les darreries de desembre; l'hivern tot just arribat. Al fons la serralada de Montserrat:



Mossèn Ballarín ens explicà que la nit de Nadal els familiars i amics que ens han precedit en la vida eterna venen a la nostra presència i ens acompanyen. En sentim el seu escalf i la seva companyia. Aquest fet és un gran consol i un estímul per superar les adversitats que ens trobem al llarg de la vida. Especialment pels qui han tingut la dissort del traspàs d'un familiar o amic recentment. 

A tothom desitgem un molt Bon Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada