dissabte, 8 de gener del 2011

TRANSPORTS OLIVERAS a la revista PARLEM DE SARRIÀ

PARLEM DE SARRIÀ és un magazine de publicació trimestral que té per objectiu reflectir les activitats culturals, artístiques, recreatives i esportives de la vila de Sarrià de Ter. Parlem de Sarrià és, doncs, una revista escrita en llengua catalana que s’edita des de fa quinze anys amb la finalitat de combinar la informació i la cultura locals amb la divulgació cultural d’abast més ampli.

La publicació d'aquesta revista, d'una gran qualitat en un poble relativament petit -un xic més de 4.000 habitants-, palesa la intensa activitat cultural de Sarrià de Ter que es concreta en les publicacions, les conferències, els concerts, les exposicions o la promoció teatral. Crec que constitueix una prova que encara hi ha país malgrat tot.

El número 74 d'aquesta revista corresponen al tercer trimestre de l'any 2010 publica un article sobre TRANSPORTS OLIVERAS, empresa familiar dedicada al transport de mercaderies, molt arrelada a Sarrià de Ter, que recull un article publicat en aquest bloc. Portada del número 74 de PARLEM DE SARRIÀ:

fot799

Article de TRANSPORTS OLIVERAS, "Can Rosari" com eren popularment coneguts:

fot800

fot812

carro

fot802

fot811_01

Aquest bloc va publicar un article sobre els records que en Martí Oliveras conservava de la seva professió de transportista, adobat amb nombroses fotografies familiars i dels vehicles. D'ençà de llur incorporació en la dècada del 1950, quan encara es patien les conseqüències de l'exsangüe postguerra, fins a les darreries dels anys 1990, quan va jubilar-se. Aquesta història il·lustra l'evolució econòmica i social de Sarrià de Ter i, més concretament, del món del transport.

Transports Oliveras forma part de la història de Sarrià de Ter, des d'una vessant econòmica, i la seva evolució ajuda a comprendre els canvis profunds produits en aquest municipi del Gironès i també del país.

Solament em resta d'agrair totes les atencions i ajudes dispensades desinteressadament que m'han permès de conéixer a la família Oliveras i publicar aquest article. En Joan Mercader, de Sant Julià de Ramis, que va presentar-me'ls. En Miquel Patinyo, que m'acompanyà i que coneixia de xic als senyors Oliveras. El temps esmerçat i les atencions i paciència d'en Martí, llur muller i en Joan, el seu fill, company de professió. I també als responsables de PARLEM DE SARRIÀ, per haver publicat aquest article en aquesta revista. A tot ells, moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada