dimarts, 26 de gener del 2010

AUTOCARS ALMENARA del municipi de Salt (Gironès)

Gràcies a l'extraordinari arxiu fotogràfic que conserva el senyor Joan Brugués i Prat, mercès a llur dedicació i esforç continuat durant molts anys, avui us oferim una crònica dels autocars que tingué la senyora Maria Siguan i Almenara durant els any seixanta amb el nom comercial d'AUTOCARS ALMENARA.

Aquesta empresa d'autocars tenia el garatge al municipi de Salt, limítrof a la ciutat de Girona, i una oficina a Platja d'Aro. Llur creació tenia per objectiu cobrir la demanda d'autocars que hi havia a començaments dels anys seixanta per l'incipient turisme que arribava a la Costa Brava i pel desvetllament econòmic resultant del Pla d'Estabilització Econòmic de l'any 1959 que va redreçar la malmesa economia espanyola de la postguerra. Llur flota era constituïda per tres autocars i un microbus.

Fotografia del garatge de l'empresa AUTOCARS ALMENARA a Salt: un Pegaso Monotral i un microbus Romeo A:

img035

Una altra fotografia del garatge d'aquesta empresa: un Pegaso Monotral i un autocar Nazar equipat amb motor Perkins Hispania:
img034

Dues fotografies més de l'autocar Nazar d'aquesta empresa:
img009

img010

AUTOCARS ALMENARA també treballava per OLIVETRANS SA quan hi ha havia força demanda de feina que no es podia pas cobrir amb els vehicles propis d'aquesta empresa de Caldes de Malavella (La Selva).

Per als entusiastes als autocars, aquestes fotografies tenen un gran valor no tant sols pels vehicles sinó perquè permet recordar una de les empreses de transport de persones que hi hagué a durant la dècada dels anys seixanta. Des d'ací solament podem tornar a agrair al senyor Brugués llur generositat per difondre i compartir aquestes fotografies amb els interessats en aquesta temàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada