diumenge, 28 de març del 2010

L'Autocar Pegaso Monotral de l'Àngel Ribas i Massot de Girona (Gironès)

Una de les carrosseries d'autocars que tingué més bona acollida a començaments de la dècada de 1960, fou el MONOTRAL fabricat pel carrosser JORSA de Mataró (Maresme). Entre les empreses que tingueren Monotrals a les comarques gironines cal citar-ne TEISA, AUTOCARS MIR o OLIVET, entre d'altres. També diversos transportistes autònoms van confiar en aquest carrosser i en la fiable mecànica del Pegaso Comet.

El senyor Àngel Ribas i Massot, de Girona, era propietari d'una empresa familiar d'autocars. L'oficina era al carrer Figarola; posteriorment es va traslladar al carrer del Carme. En aquesta empresa també hi treballava llur fill, en Miquel Ribas i Andreu.

A començaments de la dècada de 1960, el senyor Ribas va comprar un Pegaso Comet al concessionari oficial AUTO REMOLCS SA, carrossat per JORSA. El senyor Brugues en serva una fotografia d'aquest autocar amb matrícula GI-42525.

Pegaso Monotral


Aquesta empresa es dedicava al servei discrecional de transport de viatgers, i va treballar per OLIVETRANS durant la dècada dels anys 1960 i 1970. Cal agrair al senyor Brugues que mitjançant el seu arxiu podem recuperar a un altre transportista de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada