diumenge, 28 de novembre del 2010

Catàleg del camió EBRO B-45 fabricat per MOTOR IBÉRICA SA a l'avinguda Icària de Barcelona

En el bigarrat, aqueferat i populós món industrial del barri del Poblenou de Barcelona hi havia una de les grans empreses d'automoció, MOTOR IBÉRICA SA, fabricant dels camions, tractors i furgonetes EBRO. Aquesta empresa donava molta vida al barri del Poblenou i a la ciutat de Barcelona. De la fàbrica de l'avinguda Icària sortien els camions i tractors Ebro, força populars a les ciutats i pobles catalans.

MOTOR IBÉRICA SA fabricava vehicles sota llicència de la casa Ford nordamericana. Segurament l'ús d'aquestes patents era per l'absència de tecnologia pròpia espanyola i per les bones relacions del règim del general Franco amb aquesta empresa -Ford va subministrar vehicles durant la guerra civil espanyola al bàndol sollevat.

Els camions i tractors Ebro van guadir de bona acollida per la seva fiabilitat i qualitat acreditades. Possiblement, eren els millors vehicles que hi havia aleshores. Qui no recorda els bonics camions Ebro de morro, pintats de vermell, que repartien begudes per les ciutats i pobles del país.

Per gentilesa del senyor Francesc Vallcorba, de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), us oferim el catàleg d'un camió EBRO B-45 equipat amb un motor de 4 cilindres:

IMG_6102

IMG_6103

IMG_6104

IMG_6105

IMG_6106

IMG_6107

L'empresa INDÚSTRIES VALLCORBA SA (INVASA) va tenir aquest Ebro B-45, fotografiat al costat de la fàbrica de Sant Feliu de Codines, carregat de bidons i pots d'alumini destinats a Veneçuela. Aquest camió fou comprat al concessionari oficial EBRO de Granollers:

IMG_6101

Targeta de transport d'aquest Ebro B-45 amb matrícula B-282667:

IMG_6110

IMG_6109

INDÚSTRIES VALLCORBA SA fou una important empresa fabricant de pots i bidons d'alumini, destinats a la recollida i transport de la llet, abans de la generalització de les modernes cisternes. Fotografies de l'estat actual de la fàbrica de Sant Feliu de Codines, esdevinguda un petit museu per la iniciativa del senyor Francesc Vallcorba:

IMG_6112

IMG_6123

IMG_6131

IMG_6133

IMG_6134

IMG_6135

IMG_6136

Aquesta crònica ha estat possible gràcies a l'amabilitat dels senyors Francesc Vallcorba i Josep Carbonell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada