dijous, 30 de desembre del 2010

L'arribada del circ a Sant Feliu de Codines en els anys 1950.

Dècades enrera l'arribada d'un circ a un poble constituïa un esdeveniment molt celebrat. Permetia a les famílies distreure's de la rutina diària. El lleure en aquells anys és limitava a la participació en les festes majors, les fires i els dies de mercat.

En aquells anys, els dissabtes eren laborables. Els únics dies de descans eren els diumenges, centrats en l'assistència a missa i prendre el vermut; les tardes dels diumenges, quan els dies creixien i el clima era més benigne, s'acostumava a passejar pels voltants d'un poble fins a una ermita o font; les llargues tardes d'hivern s'anava a teatre o al cinema.

L'Ignasi Borell m'ha facilitat una fotografia presa a mitjans dels anys 1950 d'un camió Bedford, d'un circ, que pregonava als vilatans de Sant Feliu de Codines llur arribada al poble. És admirable la gernació de vilatans aplegats en les voreres i balcons de la carretera de Castellterçol, mirant seriosos i encuriosits, com circula lentament el Bedford. A la vorera de l'esquerra, un avi cofat amb una boina i un vailet, dempeus, aplaudeixen el pas del camió.

Camió Bedford d'un circ a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental)

A l'esquerra, rere un pati enreixat, hi ha Can Rodó, la casa d'estiueig d'en Laureano López Rodó, reconegut catedràtic de dret administratiu, ministre del general Franco, polític i ambaixador. Al fons, a l'esquerra, hi sobresurt la casa on hi ha el bar Can Talet, la terrassa del qual s'omplia els diumenges d'aquells anys per a fer-la petar tot prenent el vermut. Eren els entreteniments d'altres temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada