divendres, 18 de febrer del 2011

El darrer camió Barreiros 35 en actiu a Barcelona.

A través d'en Gonzalo Garós, amic i creador de la web i associació PEGASOESMICAMION, aquest bloc ha tingut la sort de conèixer a en Xavier Castells i Quintana, representant d'una important nissaga de transportistes originària de Torelló. TRANSPORTS CASTELLS treballava principalment per grans empreses tèxtils per tot l'estat espanyol amb una flota constituïda majorment per camions Pegaso.

El barri de Sant Andreu de Barcelona, on hi resideix en Xavier Castells, encara conserva el record de dues importants empreses que van afaiçonar-lo: la Pegaso, fabricant dels mítics camions, i Fabra i Coats SA, una important filatura.

En el carrer d'Abat Odó, en ple cor de Sant Andreu, hi ha un garatge on aparca un Barreiros Saeta 35 amb caixa frigorífica per a transportar gelats. Pertany a una empresa familiar, PARRA I FILLS, i encara és en actiu: surt un dia a la setmana per a atendre els encàrrecs del negoci. En Xavier Castells té dues fotografies d'aquest camió Barreiros Saeta:

DSC01236[1]

DSC01237[1]

Aquest camió Barreiros Saeta 35 correspon a la darrera versió d'aquest model, fabricat per l'empresa de Villaverde per a competir amb Ebro i Avia, especialitzats en camions de petit tonatge orientada a la distribució de mercaderies. Aquest camió va tenir una acollida molt discreta entre els potencials clients. El nombre d'unitats venudes sempre va ser limitat.

En aquells anys, el concessionari oficial Barreiros a Barcelona era J. SANTACREU SA, amb adreça al carrer Urgell 53 i Villarroel 45. Aquest concessionari més endavant ho seria també de Dodge, Chrysler i Talbot.

Crec que aquest Barreiros Saeta 35 és el darrer que encara hi ha en actiu a la ciutat de a Barcelona. No és gaire habitual que un vehicle d'aquesta mena hagi arribat fins avui dia. Esperem que si es dóna de baixa, no sigui desballestat atès que les poques unitats que se'n conserven justifiquen plenament llur preservació. Així mateix vull agrair a en Xavier Castells les fotografies i la informació per a la redacció d'aquest article.

2 comentaris:

  1. Magnífico hallazgo. Es una magnífica pieza para una colección de camiones. Muchas gracias.

    ResponElimina
  2. Sí que es un buen hallazgo. Gracias Edu.

    ResponElimina