El senyor Salamaña provenia de Santa Coloma de Farners (La Selva). En la seva joventut va fer tasques al bosc. Anava amb una colla acompanyat del seu oncle a tallar troncs i podar-los per a les indústries de la fusta arrelades a la zona de Santa Coloma de Farners, Anglès i Bescanó. Un jeep amb el qual el senyor Salamaña anava a bosc:

zzzzzz124tn9ed7[1]

Amb el temps va deixar l'ofici de llenyador i es va comprar un camió DODGE "vaca flaca", anglès, i es va dedicar a transportar l'aigua embotellada de la Font Picant d'Amer, propietat del grup FONTER. El senyor Salamaña fotografiat davant del Dodge:

DSC02088[1]

Per les vicissituds de la vida, un cop casat, va anar a viure a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) dedicant-se a fer el transport per les fàbriques tèxtils del poble i també la recaderia general fins a Barcelona. Quan el vaig conèixer, menava un Ebro B45 de morro, amb un escut del Barça gairebé més gran que el camió.

caper[1]

Després va tenir un Ebro D600 de color verd amb un motor Perkins molt ben arreglat i polit. Fins i tot duia alarma a la porta de darrera de la caixa i a la cabina, impensable en aquells temps, quan la única alarma que s'usava era un gos que bordava. Amb aquest Ebro hi portava d'ajudant el seu fill, fins que hagué de marxar al servei militar. En aquells temps, ens trobàvem per a esmorzar al Bar LA SIBERIA del carrer Almogàvers cantonada amb Wellington.

Una furgoneta Mercedes Benz que va pertànyer a TRANSPORTS SALAMAÑA, dipositada en un tancat a Sant Feliu de Codines, dedicada al repartiment de patates fregides de l'empresa LA VALLESANA:

Foto0312[1]

Mes tard va deixar la recaderia i va comprar-se quatre tràilers Mercedes Benz dedicant-se en exclusiva a treballar per la fàbrica Levis de Bonmatí: li feia l'emmagatzematge a Sant Feliu de Codines i transportada els productes LEVIS per tot l'Estat Espanyol. Fotografies d'un semiremolc d'aquesta empresa:

Foto0313[1]

Foto0315[1]

El senyor Salamaña va treballar-hi fins que la fàbrica LEVIS va tancar. Ara està jubilat i ajuda al seu fill a fer tasques al bosc com als primers temps.



Xavier Castells i Quintana, Sant Andreu del Palomar, març del 2011.