divendres, 28 de febrer del 2014

Centre de Neteja de Camions del polígon Les Casasses de Vic (Osona).

Les cisternes de Transports Rosendo Quintana SA estan sempre immaculades, talment s'aprecia en aquestes fotografies del pati del garatge de l'empresa, al carrer Verdaguer 25 de Roda de Ter:



Una tractora i llur cisterna aparcada al pati del garatge un cop arribada de França:





Una altre tractora procedent d'un altre país europeu. Avui dia els camions de can Quintana van arreu dels països europeus transportant tota mena de productes alimentaris: 





Tres tractores de la casa. Les cabines Scania, de disseny italià, són realment belles, còmodes i encertades. La combinació de colors que llueixen els camions de can Quintana és d'una gran elegància i sobrietat. No hi ha cap manifestació xarona:



El transport de productes alimentaris en cisternes és molt delicat i per aquest motiu hi ha un gran intervencionisme administratiu per garantir la salut pública. L'exercici d'aquesta modalitat de transport requereix la concessió de nombrosos permisos expedits per les administracions públiques competents. Cal tenir les cisternes netes i desinfectades. També cal evitar de barrejar transports de líquids de procedència industrial amb els alimentaris, malgrat les neteges i desinfeccions, per prevenir riscs.

En el cas de l'empresa Transports Rosendo Quintana SA després de cada viatge la cisterna és sotmesa a un neteja interior i exterior molt completa, la qual s'executa al centre de neteja de camions (CENED) ubicat al carrer Susqueda 12 del polígon industrial Les Casasses de Vic, inaugurat l'any 2009, i que disposa de cinc pistes per atendre tres neteges diferents: dues pistes per netejar i desinfectar cisternes alimentàries i pulverulents; dues més per netejar camions amb caixes frigorífiques i industrials; i una pista per netejar camions equipats amb caixes pel transport d'animals vius, una modalitat que, a Osona, té una gran implantació. El rentat es realitza amb raspall i alta pressió. També netegen bolquets, formigoneres, grues, tractors, etc. Llur proximitat a la carretera C-17 i a l'eix transversal és un avantatge envers els camions de pas que coneixen la qualitat del servei del Cened.

Fotografia de part de les instal·lacions del centre de neteja de camions:  





Les cinc pistes disponibles al Cened:



Els capçals rotatoris per una neteja completa:





Les cinc pistes a l'altre cantó de la instal·lació:



La cura que Transports Rosendo Quintana SA té en quant a la netedat i desinfecció de llurs cisternes és un fet molt valorat pels seus clients. En aquest aspecte no s'estalvien pas mitjans. Un cop netejada la cisterna després de cada servei de transport, és precintada. Hi ha una reglamentació molt clara que s'aplica sempre. 

Per afavorir la comoditat als conductors, el cened disposa d'una sala d'espera amb televisió, dispensador de begudes i menjar i microones. També hi ha connexió a internet i dutxa i lavabo. S'han cobert totes les necessitats dels conductors mentre es netegen llurs vehicles.

Els senyors Quintana, pare i fill, acompanyats del senyor Xavier Castells davant d'una de les pistes del centre de neteja de camions de Vic, al carrer Susqueda 12:



La història de transport de la llet exercit per aquesta empresa familiar osonenca, que ha evolucionat cap el transport de productes líquids alimentaris, és extensiva a d'altres empreses catalanes d'aquest ram. Intentarem d'oferir-vos una visió completa dels transportistes de la llet de la comarca d'Osona i del Ripollès, molts dels quals malauradament desapareguts.

1 comentari: