divendres, 16 de novembre del 2018

Fotografies dels furgons Nazar B produïts per Otero Scale Models.

Els responsables d'Otero Scale Models, el maquetista asturià que guanya en qualitat en les successives reproduccions que produeix, fet reconegut pels afeccionats i especialistes en aquesta matèria, ha difós i compartit les miniatures dels furgons Nazar B, en versió tancada i mixta, muntats i acabats. El resultat, apreciable en les fotografies facilitades de les dues maquetes, és sublim, d'un gran detallisme, precisió, realisme i perfecció. Un treball admirable. 

El furgó Nazar B amb carrosseria metàl·lica tancada:

furgon-nazar-marron-furgon-1

La disposició dels llums posteriors de les dues versions d'aquest model, incorpora el llum verd aleshores obligatori:

furgon-nazar-marron-furgon-2-1

Detall de la llanta, el pneumàtic, l'estrep i la calandra amb el tap de la boca del radiador:

detalle-llanta-furgon-nazar

La maqueta del furgó mixt, reproducció exacta d'una unitat recuperada a Canet lo Roig, poble de la comarca del Baix Maestrat, restaurada meticulosament per un col·leccionista asturià:

furgon-nazar-azul-combi-1

L'estrep en la part posterior del pas de roda identifica que la unitat reproduïda correspon a la segona versió d'aquest model. La primera versió tenia l'estrep en la part davantera del pas de roda:

furgon-nazar-azul-combi-2

Detall del parabrisa corbat, la calandra del radiador pintada en blanc i el lloc del conductor i l'acompanyant, amb el volant, els seients i el túnel del motor:

detalle-interior-combi-nazar-1

fotografia de la família dels vehicles Nazar produïts per Otero Scale Models que esperem que s'engrandeixi ben aviat amb més models: el camió Nazar A de sis tones, amb caixa de fusta i vela i en versió xassís, llençats l'any 2013, i les dues furgonetes B en producció:

familia-nazar-conjunto

Seria de la més gran utilitat per contribuir a la difusió dels vehicles industrials produïts a l'estat espanyol que Otero Scale Models prosseguís reproduint-los a escala. Particularment de les marques i models menys coneguts i difosos. I amb relació a Nazar la reproducció d'alguns dels models que produí compta amb les unitats que un destacat col·leccionista asturià ha aplegat i restaurat. Una col·lecció única i de gran valor històric que s'allunya de les modes i llocs comuns presents en d'altres col·leccions de camions. L'autocar Ocell Blau és un dels models susceptibles de ser reproduïts a escala. Llur bellesa ho justifica plenament.

Tant de bo que aquests maquetistes asturians afrontin el repte de reproduir camions i autocars poc coneguts. El camió Karpetan que Lerma Autobastidores Industriales SA produí a Saragossa és una proposta que formulem des d'aquest espai. També els camions Sava, singularment el SH, tindria un gran interès. 

Els interessats en comprar qualsevol de les dues maquetes del furgó Nazar B poden fer la comanda fins a final de mes. Atès que el termini es breu i venç aviat, cal afanyar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada