dimarts, 31 de desembre del 2019

Un Nazar A i un Ford Thames Trader aturats en una benzinera en els primers anys 1960.

En Juan Carlos Fernandez-pello Fernández, Scavabis, un bon amic, ens ha enviat una fotografia d'en David Garrido, un altre bon amic, transportista asturià, de dos camions aturats en una benzinera en la primera meitat dels anys 1960. Davant dels camions hi ha drets els propietaris dels vehicles, riallers.

Dos vehicles de la primera meitat de la dècada de 1960: un Ford Thames Trader, un camió que es va vendre força bé aquells anys malgrat les restriccions decretades per la importació de vehicles estrangers, amb l'assignació de quotes i la imposició de gravàmens fiscals, amb el propòsit de fomentar la producció els fabricants espanyols, i un camió Nazar A de sis tones equipat amb un motor Perkins:

 Nazar A i Ford Thames(Col·lecció David Garrido)

Els dos camions, que pertanyien a dos transportistes de Xixón, ciutat industrial costanera que disposa d'un port d'una forta embranzida comercial, muntaven unes caixes de fusta per a transports generals, amb la vela recollida. El Ford fou de l'empresa Transportes Rimada.

La benzinera, projectada per proveir de carburant camions i autocars, disposava, cosa poc corrent aleshores, d'unes columnes altes que sostenien un sostre ample per aixoplugar els vehicles i llurs ocupants de la pluja, corrent en aquell país, i demès inclemències i adversitats climatològiques. L'altura de la instal·lació facilitava l'accés dels vehicles voluminosos.

Avui, darrer dia de l'any, el dia de l'home dels nassos, ens acomiadem del 2019 amb un fotografia prodigiosa, procedent d'Astúries, de dos vehicles, un dels quals, de la mateixa marca que encetarem el primer article de l'any que s'acaba. Agraïm als senyors Garrido i Fernández-pello el fet de compartir aquesta fotografia en aquest espai, d'un tipisme admirable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada