dijous, 16 de juliol del 2009

AGRAÏMENT PER LA IDENTIFICACIÓ D'UN CAMIÓ DE "TRANSPORTS CARBONELL"

En un anterior article sobre els camions que havien pertangut a l'empresa TRANSPORTS CARBONELL, de Ribes de Freser, vaig inserir-hi una fotografia d'un camió, possiblement fabricat a Alemanya, la marca del qual desconeixia completament.

Camió de l'empresa TRANSPORTS CARBONELL de Ribes de Fréser (Girona)

Al cap de pocs dies, l'amic Eduardo Bastida, sempre amatent, i gran coneixedor dels camions europeus, va formular un comentari afirmant que, efectivament, era un Phänomen Granit fabricat a Alemanya.

Aquesta setmana he rebut un correu electrònic de l'amic Carlos Pello, asturià i amant dels "fierros vieyos", conegut amb el sobrenom de "scabavis", qui em transmetia un altre correu d'en Rafael de la Vega, col·laborador del fòrum "camionesclasicos" i posseïdor d'una remarcable documentació de camions. En Rafael de la Vega, que resideix a Alemanya, confirmava que aquest camió era un Phänomen Granit, possiblement un 32 atenent a la referència "Diesel" del radiador, fabricat entre els anys 1953 i 1955 a l'antiga República Democràtica Alemanya.

Des d'ací vull agrair públicament la informació facilitada per l'Eduardo, en Carlos i en Rafael que ha permès la identificació d'aquest camió.

L'altre misteri que segurament mai esbrinarem és com un vehicle d'aquesta mena va anar a parar a TRANSPORTS CARBOBELL. Sense cap dubte, la flota de camions d'aquesta empresa ripollesa palesa que el parc mòbil dels anys cinquanta a Catalunya era un mica més variat del que sovint creiem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada