diumenge, 16 de maig del 2010

L'autocar Pegaso d'en Joaquim Pujadas i Torrent.

Les primeres carrosseries d'autocars fabricades per l'empresa JORSA de Mataró (Maresme) foren muntats sobre el xassís del Pegaso Z-207 "Barajas". Aquest model fou substituït pel Pegaso Comet, un gran avanç d'E.N.A.S.A. per fer front a la competència de Barreiros i llur puixança a començaments de la dècada de 1960.

Un dels primers Pegaso Monotral que circularen per les carreteres de les comarques gironines va pertànyer al senyor Joaquim Pujadas i Torrent, amb adreça a l'avinguda Canigó 18, del municipi de Salt (Gironès). Aquest autocar carrossat per JORSA sobre un Pegaso Z-207, fou comprat de nou al concessionari oficial Pegaso de Girona, AUTO REMOLCS GIRONA SA.

Pegaso Monotral

Amb aquest Pegaso Monotral, el senyor Pujadas es dedicava bàsicament a cobrir serveis discrecionals de tota mena en uns anys que hi hagué un fort increment de la demanda d'aquests serveis, derivats de la represa de l'activitat econòmica i l'incipient turisme. Més endavant, el senyor Pujadas va integrar-se a l'empresa GIRONABUS fins a llur jubilació.

Per a aquest bloc és una gran satisfacció de poder difondre l'extraordinari arxiu fotogràfic de companyies i vehicles que conserva el senyor Joan Brugués, que tant d'interès suscita als afeccionats a aquesta temàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada