dilluns, 20 de juny del 2011

Autocars de Can Olivet de Banyoles: calaix de sastre (I).

Un dels àlbums fotogràfics de l'arxiu que conserva el senyor Brugués és constituït per fotografies diverses, de vehicles ja coneguts i d'altres no publicats encara. Aquest material, prou interessant per als afeccionats, l'he aplegat en aquestes cròniques intitulades calaix de sastre, manllevant el títol del dietari escrit pel Baró de Maldà, en Rafael d'Amat i de Cortada, on hi recollia descripcions bens diverses de les activitats quotidianes que realitzava aquell noble a la Barcelona de finals del segle XVIII i principis del segle XIX.

El primer autocar és un Pegaso-Sava carrossat per en Beulas, d'Arbúcies. El senyor Joan Brugués va comprar-lo en el lot de l'empresa del senyor Antoni Cassà, "Aiano", el desembre del 1978. Aquest autocar, amb matrícula GI-7407-I, era molt just de motor i patien a les pujades costerudes com la de l'autopista de Niça, tot just estrenada. Aquest Sava fotografiat a Roma l'any 1979 amb l'Agustí Brugués i Olivé al costat de la porta d'accés. Al volant, en Josep Pararols:

fot461

Aquest autocar el va comprar l'any 1981 el senyor Josep Bassaganya i Bosch, amb adreça al carrer Tinell 22 de Sant Joan de les Abadesses, per a cobrir el servei de les escoles nacionals d'Ogassa a Sant Joan de les Abadesses i el col·legi nacional de Palmerola a Ripoll.

En Josep Bassaganya i Bosch, que havia estat alcalde de Sant Joan de les Abadesses, va comprar la línia d'en Joan Soler i Fajeda, en "Nitu", cap d'estació del tren de Sant Joan de les Abadesses i titular d'Autos Soler, servei de taxis de la plaça de l'estació i que cobria la línia entre l'estació i Ogassa-Surroca amb un petit autocar de quinze places.



El segon vehicle és un autocar Pegaso de Can Olivet, amb carrosseria Beulas Stergo, i matrícula GI-4612-W. Aquest vehicle era destinat al servei d'escoles i d'empreses. Ací fotografiat a l'escola pública Verntallat, de la Vall d'en Bas (Garrotxa):

fot462

fot465

fot467

A l'Estartit (Baix Empordà):

fot463

A Sabadell (Vallès Occidental):

fot464

fot466

Aquest autocar Pegaso fotografiat al pati de la fàbrica d'embotits Noel, de Beguda, a Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Al seu costat, aparcat, hi ha un autocar Pegaso carrossat també per en Beulas, de l'empresa Noel i destinat a transportar els treballadors:

fot472

fot473

fot474

fot475



El tercer vehicle és un autobús Scania, de pis baix i especialment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, pertanyent a TRANSPORTS PÚBLICS OLIVET SL:

fot468

fot469

fot471



El quart autocar és un Pegaso amb carrosseria Beulas Stergo, amb matrícula GI-3258-AG, fotografiat a l'antiga estació d'autobusos d'Atocha Sur, a Madrid:

fot470

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada