diumenge, 5 de juny del 2011

TRANSPORTS PÚBLICS OLIVET S.L. - TPO (I).

Espigolant en l'arxiu del senyor Joan Brugués i Prat, ens endinsem en l'empresa TRANSPORTS PÚBLICS OLIVET SL, amb adreça al carrer Sant Esteve 3, d'Olot.

En la dècada del 1980, el servei públic de les línies d'autobusos urbans d'Olot era explotat per l'empresa TEIBUS SL. Disposava de dos autobusos grossos carrossats per Pegaso i tres autobús petits Avia.

A començaments de l'any 1986 TEIBUS SL va abandonar la prestació d'aquest servei. Aleshores l'Ajuntament d'Olot va encarregar a corre cuita la prestació d'aquest servei urbà de transport col·lectiu durant uns mesos a l'empresa AUTOCARS BRUGUÉS OLIVET SA.

L'octubre del 1986 l'Ajuntament d'Olot constitueix la societat TRANSPORTS PÚBLICS d'OLOT amb l'objectiu de cobrir el servei i explotació de les línies d'autobusos urbans que cobria TEIBUS SL, mitjançant l'estrena de dos autobusos EBRO carrossats per Ugarte. Aquests autobusos eren conduïts per dos xofers de l'empresa AUTOCARS BRUGUÉS OLIVET SA i el gerent era el senyor Joan Brugués i Prat.

Dos autobusos petits marca Avia, de TEIBUS SL, al garatge de Can Olivet:

fot293


fot296

fot297

fot298

Els dos autobusos Pegaso de TEIBUS SL, amb carrosseria Beulas, desballestats al pati del garatge de Can Olivet:

fot294

fot295

fot299

fot301

fot300

Es va decidir de conservar i reparar un dels autobusos petits de TEISA SL.

fot311

fot312

fot313

Tanmateix, aquest petit autobús mai va entrar en servei atès que fou substituït per un autobús Pegaso 5317, gros, carrossat per Unicar, amb matrícula GI-8993-AB, sent desballestat:

fot314

Relació de les matrícules dels vehicles que han integrat la flota d'aquesta empresa:

fot292

TRANSPORTS PÚBLICS d'OLOT va explotar el servei d'autobusos urbans des de l'octubre del 1986 fins el juny de 1993, data de constitució de la societat TRANSPORTS PÚBLICS OLIVET SL que assumeix la prestació d'aquest servei amb un autobús Scania de pis baix i rampa d'accés per a persones amb minusvalidesa, un dels primers que va circular per les províncies de Girona.

L'any 2007, TRANSPORTS PÚBLICS OLIVET SL I TEISA van constituir una Unió Temporal d'Empreses per l'explotació conjunta de les línies d'autobusos urbans d'Olot. Cadascuna d'aquestes dues empreses hi va aportar dos autobusos sota la denominació de TRANSPORTS PÚBLICS OLOT.

Volem agrair al senyor Joan Brugués i Prat que difongui el seu extraordinari arxiu a través d'aquest bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada