diumenge, 3 de juliol del 2016

La visita d'uns amics de Benicarló a Alcarràs (i II).



Un cop vistos els quatre camions clàssics objecte de preservació a càrrec dels germans Herguido, espai que cada dia que passa és més freqüentat pels afeccionats als camions clàssics com si fos un acte de peregrinatge devers un lloc sagrat practicat pels fidels d'una religió qualsevol, hem fet  via cap a la base que l’empresa Transports i Excavacions Herguido SL té als afores d’Alcarràs, envoltada de camps, on hi té tancats els camions i la maquinària amb la qual treballen cada dia. Allà, sota un sol inclement, hem visitat la moderna maquinària de l’empresa que periòdicament és renovada. Maquinària alemanya, sueca, nord-americana i japonesa. No hi ha res italià.

IMG_2512

IMG_2513

En Claudi Herguido ens ha fet una precisa, detallada i completa explicació de la maquinària dipositada a la base, el seu ús i els avantatges i inconvenients que presenta. Posats allà hem fotografiat els camions de l'empresa, del constructor alemany Man, i un Renault:

IMG_2514

IMG_2518

IMG_2524

IMG_2520

IMG_2525 

IMG_2529

IMG_2539

A la base hem fotografiat el grup que ahir va comparèixer a Alcarràs amb l’objectiu precís de gaudir dels quatre camions clàssics. De dreta a esquerra, en Claudi Herguido, en Jaime Ripollès, la Mari Carmen, la Maria Dolores, en José Vicente, en Carlos Cerdà, en Carlos Tomàs i en Pere Liu:

IMG_2542

La última activitat programada ahir fou visitar el Taller Central d’Alcarràs, ubicat al polígon industrial El Tossalet Roig, l’espai on en Carlos Tomàs ha restaurat i tornat a la vida tres dels camions que tenen els senyors Herguido. Nau de grans dimensions que ocupa el Taller Central:

IMG_2577 

En Carlos Tomàs ens explicà la maquinària amb què treballa. Aprofitarem l'estada al taller per fotografiar alguns dels vehicles que està refent de planxa i pintura. El primer, aquest Seat 1200 Sport Bocanegra:

 IMG_2544

Un Citroen Dyane molt popular a les comarques de Lleida: 

IMG_2559

IMG_2557

Un Seat 600 D que comprà el senyor Tomàs fa uns anys el qual s'escau enguany els cinquanta anys que fou matriculat. També estarà a punt per participar a la trobada de La Panadella:

IMG_2546

IMG_2553

IMG_2579

IMG_2578

Alguns dels elements de la cabina del Barreiros Super Azor en curs de restauració:

IMG_2549

IMG_2551

IMG_2555

En Carlos Tomàs, en José Vicente Lluch i en Carlos Cerdà. El senyor Tomàs podria escriure un llibre recollint les anècdotes que protagonitzà en el procés de restauració dels tres camions dels senyors Herguido:  

 IMG_2580

Acomiadats d'en Carlos Tomàs i dels amics de Benicarló, ens desplaçarem fins a la nau per recollir el cotxe. Allà hi havia encara, al pati, els dos camions exposats al sol com dos llangardaixos: 

IMG_2581 

Aprofitarem l'avinentesa per fer una darrer foto del grup aplegat a la nau. De dreta a esquerra, en Carlos Cerdà, en Claudi Herguido, en Ricard Palomas i la seua filla Anna, en Pere Liu i en Joan Gòdia Tarragó: 

IMG_2584

També fou el moment de tancar el dos camions dins el garatge:

IMG_2586

IMG_2589

IMG_2592

IMG_2595

Els dos Barreiros Super Azor de la casa: 

IMG_2599

A la una del migdia ens vàrem acomiadar dels amics d'Alcarràs. Amb en Pere Liu dinarem a Vic a les tres de la tarda, a can Pamplona. Ell havia de marxar a Girona per recollir la família i assistir a la cantada d’havaneres que es va celebrar ahir a la nit a Calella de Palafrugell. Fou un dia ben distret en bona companyia. Moltes gràcies als qui ho feren possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada