dissabte, 8 d’abril del 2017

Primer encontre de vehicles clàssics a La Panadella el 14 de maig de 2017.

El reportatge produït i difós per Televisió de Catalunya fa temps sobre el paper que tingué La Panadella com a lloc de parada obligada en els trajectes de Barcelona cap a Lleida i més lluny, i de sentit contrari, de l'Aragó cap a Barcelona i llur àrea d'influència, amb els seus establiments -restaurants, benzinera i garatges- que conserven l'aroma d'una època -la prodigiosa dècada de 1960-, descobrí, per uns quants afeccionats als vehicles clàssics els avantatges que aquest nucli urbà presenta com a espai de trobades de tota mena. 

Ja hem consignat en aquest espai que fa un any, el 10 d'abril de 2016, el Club CL'Hàssics Hospitalencs féu una trobada de vehicles clàssics a La Panadella. Els vehicles participants s'exposaren davant de la benzinera principal que hi ha en sentit Lleida: 

IMG_1149

En aquella trobada, on també hi comparegué el senyor Àngel Farré i Carulla, batlle de Montmaneu, municipi al qual pertany La Panadella, sorgí, en la conversa que entaularem, acompanyats dels senyors Arimany, Castells i Herguido, les immenses possibilitats que La Panadella presenta per fer un gran encontre de vehicles clàssics atès els serveis que disposa. Ben comunicada i amb bons accessos, és equidistant de les ciutats de Barcelona, Tarragona i Lleida. La seva posició estratègica, que fou la causa de la implantació de serveis per als transportistes i viatgers -que incloïa tallers i garatges-, la gran superfície asfaltada on antany aparcaven desenes de camions i els dos restaurants oberts que disposen d'un personal competent i amable que serveix una cuina casolana i gustosa, sense pretensions, a uns preus assequibles, els quals, a més, tenen una decoració i un estil de finals dels anys 1950, el fa un lloc ideal per aquesta mena d'activitats. 

Per portar a cap aquesta iniciativa el Club de Vehicles Històrics de Lleida assumí la responsabilitat de fer possible aital encontre per a vehicles amb una antiguitat superior als vint-i-cinc anys. Per a la gent de Lleida la Panadella és un indret amb una gran càrrega simbòlica i emotiva. Marcava l'equador dels seus viatges a Barcelona. 

L'alcalde de Sant Guim de Freixenet, el senyor Francesc d'Assís Lluch i Majoral, assabentat d'aquesta iniciativa, també s'hi ha sumat. Els vehicles clàssics que hi assisteixin completaran una visita al nucli de Sant Guim de Freixenet, el qual disposa d'una estació de la línia de tren de Barcelona a Lleida que discorre per Manresa i Calaf. 

Cartell que anuncia la celebració de la primera trobada de vehicles clàssics a La Panadella: 

IMG-20170331-WA0064

De moment, i centrant-nos en els camions, alguns dels vehicles que hi assistiran són, en primer lloc, el petit camió Nazar B del senyor Xavier Castells i Quintana, fotografiat acompanyat d'un Alfa Romeo clàssic del senyor Jordi Riera Palmer:

IMG-20170318-WA0004 

 IMG-20170318-WA0003

Els quatre camions dels senyors Herguido d'Alcarràs, tres Barreiros i un Sava Berliet: 

IMG_3625

IMG_3610

IMG_3621
 
El Pegaso de l'empresa Grues Nogués de La Panadella, que participà en el reportatge que Televisió de Catalunya féu d'aquest indret: 

IMG_0771

 IMG_0768

 El Pegaso 1065 i l'autocar Pegaso Comet del senyor Miquel Gamon:

IMG_3116

IMG_3062

Els promotors d'aquest encontre, conscients de la significació que per a moltes famílies suscita La Panadella, us inviten a participar-hi. Hi sou tots convidats. I s'ha d'agrair l'esforç que els Ajuntaments de Montmaneu i Sant Guim de Freixenet, juntament amb el Club de Vehicles Històrics de Lleida, estan duent a terme per tal que aquest esdeveniment sigui un èxit absolut. Tant de bo sigui l'estimul que li cal a La Panadella per esdevenir un lloc de trobades de vehicles clàssics de tota mena els caps de setmana i els dies festius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada