diumenge, 21 de maig del 2017

Primer encontre o trobada de vehicles clàssics a La Panadella celebrat el 14 de maig de 2017: cap a casa. (i IV).


Acabat l’acte al poble de Sant Guim de Freixenet, que posava fi a la trobada, uns quants vehicles han marxat cap a casa; d’altres han tornat a La Panadella on els seus ocupants han dinat. Després de prendre els cafès i relaxar-se en els dos restaurants de La Panadella, era l’hora de tornar a casa.

Els senyors Herguido han carregat llurs Barreiros i el Sava Berliet per completar el trajecte fins a Alcarràs. Dues fotografies meravelloses dels quatre camions dels germans Claudi i Eduard Herguido que ens transporten d'una manera immediata i directa als anys 1970, quan la Panadella era una petita ciutat bolcada al transport i als viatgers i lloc de parada obligatòria:  

IMG-20170717-WA0019

IMG-20170519-WA0008

Els darrer vehicle que abandonà La Panadella acabat l'encontre, avançada la tarda, tal com es posa de manifest en aquesta fotografia, fou el camió Nazar del senyor Xavier Castells, un fet ben natural si es té en compte els innumerables records que aquest esdeveniment li ha despertat. En el curs de la seva feina de transportista, concretament els primers anys, es féu un fart de fer la ruta de Barcelona a Madrid a bord dels Pegasos de l'empresa familiar de transports. Parada i fonda a La Panadella, incloent-hi alguna incidència inherent a l'ofici:

IMG-20170717-WA0024

L'església de la Mare de Déu del Bon Viatge, edifici aixecat l'any 1975 i destinat a l'activitat de culte dels qui es desplaçaven passant per La Panadella, fou testimoni d'aquest encontre de vehicles clàssics. Sembla però que la funció per la qual fou concebuda té poc sentit avui dia, atrafegats els viatgers en llurs preocupacions diàries, sovint irrisòries:

IMG_1146

Imatge de la Mare de Déu del Bon Viatge i oració recollida en una estampa que posseeix l'Antoni Tomàs, transportista d'Igualada:

20170514_113554

20170514_113601

Un cop celebrat un encontre que tantes il·lusions i feina ha generat als seus organitzadors, toca fer-ne balanç. I creiem que la nota és alta, un notable que frega l’excel·lent en tots els sentits: la implicació dels Ajuntaments de Montmaneu i Sant Guim de Freixenet els alcaldes dels quals han donat ple suport a l’esdeveniment, i dels establiments del poble que també hi han col·laborat; l’eficaç i diligent organització de l’encontre assumida amb coratge i fermesa pels responsables del Club de vehicles històrics de Lleida, al capdavant del qual, llur president, l’Antoni Pomés Tosquella, i la seva esposa, la Maria Jesús Freixa Palau; les empreses patrocinadores, la principal de les quals, Transports i Excavacions Herguido SL d’Alcarràs; i per l’assistència multitudinària en aquest primer encontre, tenint en compte que molts participants s’han apuntat la darrera setmana i uns quants afeccionats més s’han quedat fora en no formalitzar la inscripció dins del termini establert, o sigui, com s’acostuma a dir en dret administratiu, en temps i forma. Què hi farem. A veure si en la propera edició s’actua amb més diligència. 

L’èxit clar i rotund de la primera edició de la trobada de vehicles clàssics Esperit de La Panadella ha engrescat els promotors i organitzadors a repetir l’experiència el proper any. Segurament que es modificarà el format. Sembla més adient que l’esdeveniment duri tot el cap de setmana. Des de divendres al vespre fins la tarda del diumenge. La Panadella disposa de bons establiments per dormir-hi i fer-hi tota mena d’àpats. I ensems és envoltada de distintes carreteres poc transitades que condueixen a espais i pobles poc freqüentats i de gran bellesa i interès. La transformació de La Panadella com un espai per la trobada de vehicles clàssics de tota mena és un fet, creiem, ben encarrilat. Ara només es tracta de persistir-hi una mica per consolidar-ho.

Volem agrair als promotors i organitzadors de l’encontre els records sublims que aquest esdeveniment ens ha deixat. Esperem amb deler la celebració de la propera edició. Felicitem al senyor Àngel Farré, alcalde de Montmaneu, per la iniciativa en haver encarregat a un professional de la imatge la producció d’un vídeo d’aquest encontre que pot veure a Youtube. Moltes gràcies a tots els qui han fet possible la primera trobada de vehicles clàssics Esperit de La Panadella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada