divendres, 1 de març del 2019

Diumenge 7 d'abril de 2019: tercera edició de la Trobada de Vehicles clàssics a La Panadella (Segarra).

Ja sabem la data de la tercera edició de la Trobada de vehicles clàssics de La Panadella. Serà el diumenge 7 d'abril de 2019, poc abans de la Setmana Santa. Enguany la trobada es concentra en un únic dia del cap de setmana, el darrer. I hi ha una causa de pes per escurçar-la: la proliferació, arreu del país, de trobades de vehicles clàssics que es produeix passada la festa de Sant Josep, amb la irrupció de la primavera.

Superada la letargia associada a l'hivern, l'increment de la llum solar acompanyada de la suavitat en les temperatures diurnes empeny a sortir de casa i voltar. Ocupar les terrasses de bars i restaurants, participar en excursions, passejar pels pobles i ciutats admirant l'esclat que la primavera provoca. I els afeccionats als vehicles clàssics, nombrosíssims a Catalunya, fer sortides a bord de llurs vehicles en les múltiples trobades d'aquesta mena que s'organitzen i convoquen en aquestes dates. S'han de dosificar les energies.

Cartell que anuncia la celebració, a La Panadella, de la tercera edició de la Trobada de Vehicles clàssics que organitza, igual que en edicions passades, el Club de Vehicles Històrics de Lleida, entitat que presideix el senyor Antoni Pomés Tosquella:

Tercera Edició Trobada La Panadella 2019


La voluntat dels promotors de l'encontre, el Club de Vehicles Històrics de Lleida, i de les Administracions Públiques i demès entitats que hi donen suport (Diputació de Lleida, Ajuntament de Montmaneu, Ajuntament de Sant Guim de Freixenet i Ajuntament d'Igualada, Hotels Bayona i Parada i Transports i Excavacions Herguido SL) és comptar amb un nombre de participants similar del de l'any passat. 

Els matiners, arribats a La Panadella, podran esmorzar de forquilla en els dos establiments oberts al públic, l'Hotel Bayona i l'Hotel Parada. També us podeu proveir de pa cuit amb llenya, un luxe per als residents a Barcelona i la seva àrea metropolitana. També és admirable l'arcaisme que té el bar i restaurant de l'Hotel Parada: seure i consumir una cosa qualsevol us transporta cinquanta o seixanta anys enrere, en funció de la imaginació del comensal. El tracte amatent i considerat del servei, a l'antiga, la simpatia d'en Martí, el cambrer principal de l'establiment, és una reminiscència de temps pretèrits que agrada i per força satisfà a qualsevol persona educada i agraïda. 

En aquesta trobada l'interès cultural que sempre presenta es concentra en la visita al nucli antic d'Igualada i a un dels museus que la ciutat, d'un passat industrial gloriós d'empreses tèxtils, acull. També serà una bona oportunitat per saludar i conèixer afeccionats amb interessos comuns. El viatge en vehicles d'època des de La Panadella fins a Igualada per l'antiga carretera Nacional II, que travessa el poble de Jorba, si el temps és favorable, propici, serà un passeig deliciós, agradable, ple d'encant. 

Els qui hi han participat en edicions anteriors, de ben segur que hi tornaran a ser-hi. Una manifestació més de l'interès que aquesta trobada, esplèndidament organitzada, té per als afeccionats catalans. Un esdeveniment indefugible. Us hi esperem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada