dissabte, 2 de març del 2019

Novetats de la col·lecció de la reproducció de camions i autocars clàssics a escala que ofereix l'editorial Salvat.

En Jordi Ibars Casas, un dels grans especialistes que hi ha al país sobre les reproduccions a escala de vehicles, havent llegit l'article publicat en aquest espai del Pegaso 1031 del transportista Carulla de Cervera que treballava per Cementos Tigre, amb les conclusions formulades sobre les aportacions de la col·lecció de camions i autocars que ha llançat l'editorial Salvat, ha manifestat una opinió discrepant ben motivada, clara i precisa sobre el valor i importància de la referida col·lecció. L'interès que tenen les reflexions projectades pel senyor Ibars sobre aquesta col·lecció de vehicles justifica llur reproducció en el present article. És una opinió fonamentada i equànime. 

La col·lecció de camions i autocars a escala de l'editorial Salvat conté diverses edicions inèdites com ho és el Pegaso Ekus 1210-6, que només havia aparegut en una test de vehicles de servei, l'autobús Pegaso Comet 5061 Seida, que només s'havia comercialitzat en la col·lecció francesa sota l'empresa Cuiña, el Pegaso 1065 Europa amb una cisterna de l'empresa Solazo SA, el Pegaso Troner 1240-40 TX que ha causat una impressió ben satisfactòria, i el Pegaso 1183 d'Endesa que acaba de sortir. 

Està previst un Pegaso 7323, de tres eixos, equipat amb una grua Luna, un Pegaso 1066 de l'empresa Casintra, un Pegaso Trakker 260, un petit camió Pegaso 515, un Pegaso 2323 Mider, rígid de tres eixos, un Pegaso 3045 en configuració militar, un Pegaso 3076 Dúmper, model que només havia reproduït Modeltrans, un Pegaso 7223 Proto Dakar amb decoració Camel, un Pegaso Pegaso 3088, un Pegaso Capitoné, un Pegaso Monotral 6021, un Pegaso BMR militar, un Pegaso Z-207 Barajas, un Pegaso Comet 3041, versió 4x4, un Pegaso Mider 1434, rígid de quatre eixos, un troleibús Pegaso Z-501, un Pegaso 2080 tractora i un Pegaso Tecno 1223.

Algunes novetats que conté la col·lecció de camions i autocars a escala promoguda per l'editorial Salvat, en venda ara per ara: 

Pegaso 1066 Casintra

Pegaso 1065 cisterna Solazo SA

Pegaso 515
Pegaso militar grua Luna

Pegaso Dakkar

Pegaso Troner TX

Pegaso Trakker

Si aquest enunciat, previsió es fa realitat, la col·lecció de Salvat serà única, excepcional. L'opinió sobre la referida col·lecció continguda en l'article publicat el 23 de febrer de 2019 fou precipitada i equivocada a conseqüència del poc coneixement que els responsables del bloc tenim sobre aquesta matèria. Una col·lecció centrada només en els vehicles produïts per ENASA amb la marca Pegaso. En aquest punt creiem però que hi ha molt camí per recórrer més enllà dels vehicles Pegaso. Un buit que tard o d'hora serà cobert. 

Agraïm les reflexions manifestades pel senyor Jordi Ibars que hem compartit en aquest article. I cal agrair l'esforç endegat per l'editorial Salvat havent portat a cap aquesta col·lecció amb les novetats que presenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada