dimarts, 3 de febrer del 2009

Família Argelich: una col·lecció de camions a les Terres de Ponent

Gràcies a la iniciativa d'en Ricard Palomas, un apassionat de l'automoció de Lleida, un grapat d'amics integrats dins de la web de pegasoesmicamion varem tenir l'oportunitat de conèixer el passat 1 de març de 2008 als senyors Argelich de Mollerussa, representants d'Iveco al Pla d'Urgell, importants transportistes i acreditats col·leccionistes de camions. El tracte que en tot moment ens van oferir la família Argelich va ser excel·lent.

Mollerussa, capital de la dinàmica comarca lleidatana del Pla d'Urgell, ha anat creixent gràcies al teixit industrial que s'ha creat a redós de la N-II, la principal via de comunicació que connecta Madrid amb Barcelona i Europa.

Entre les principals activitats econòmiques de Mollerussa hi destaca la empresa lletera EL CASTILLO, la qual ha generat al seu entorn una gran dinamització econòmica d'empreses auxiliars que hi presten els serveis que a una empresa d'aquesta mena li cal per a poder funcionar.

És en aquest context que al Pla d'Urgell van aparèixer nombrosos transportistes que s'encarregaven de la recollida diària de la llet per ser tractada i envasada a les instal·lacions de EL CASTILLO, i d'ací, ser distribuïda als consumidors.

Per tant, per a atendre la demanda de serveis que requeria l'empresa de llets EL CASTILLO, el senyor Argelich va començar a dur llet amunt i avall. Més endavant, i amb l'empenta que sovint caracteritza als catalans de ponent, va diversificar l'activitat amb la concessió dels camions Pegaso al Pla d'Urgell, concessionari que actualment s'ubica limítrof amb l'autovia de la N-II per a facilitar les entrades i sortides als transportistes que els hi cal llurs serveis.

Més endavant, quan van ser representants dels camions Daf, i actualment són representants d'Iveco, sent un dels concessionaris d'aquesta marca italiana més important de Catalunya.

A més, fidels a la seva vocació de transportistes, tenen una important i moderna flota de camions tràiler Iveco, la qual ofereix un servei de transport per tota Europa.

Finalment, com a amants que són dels camions, també estan creant una important col·lecció de camions clàssics, la qual està esdevenint una de les col·leccions de referència de Catalunya atès l'ànim d'adquirir més camions clàssics.

Dos dels moderns camions Iveco que formen part de la flota de TRANSPORT ARGELICH al pla del concessionari NOU DIESEL de Mollerussa. Cal emfatitzar la passió de la família Argelich per a mantenir viu el record del símbol de Pegaso, el cavall blau encerclat al costat de les lletres IVECO:

Camions Iveco de l'empresa TRANSPORTS ARGELICH de Mollerussa (Lleida)

Un bonic i escàs Pegaso Z-207 "Barajas" que s'està restaurant. Aquest camió fou adquirit fa uns quants anys a un desballestament de Igualada, i cal destacar que arrencà a la primera amb bateries noves:

Pegaso Z-207 de l'empresa TRANSPORTS ARGELICH de Mollerussa (Lleida)

Una altra visió del Pegaso Z-207 amb el xassís corbat que tants problemes generava als carrossers, fotografiat a les modernes instal·lacions del concessionari NOU DIESEL:

Pegaso "Barajas" de l'empresa TRANSPORTS ARGELICH de Mollerussa (Lleida)

Pegaso 1061 amb acerbi que havia pertangut a una empresa càrnica de Lleida:

Pegaso de l'empresa TRANSPORTS ARGELICH de Mollerussa (Lleida)

Pegaso cabina quadrada de 260 cv en actiu, el qual havia pertangut a la família Argelich quan treballava per a l'empresa lletera EL CASTILLO:

Pegaso 260 de l'empresa TRANSPORTS ARGELICH de Mollerussa (Lleida)

Camió Bedford acuradament restaurat on hi destaca la reconstrucció de la caixa de fusta, veritable obra d'artesania:

camió Bedford de l'empresa TRANSPORTS ARGELICH de Mollerussa (Lleida)

Esperem continuar informant-vos de les noves adquisicions de camions clàssics per part dels senyors Argelich.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada