dilluns, 2 de febrer del 2009

GLEVATRANS: els darrers Pegaso de la Plana de Vic

Al petit poblet de La Gleva, integrat dins del municipi de Les Masies de Voltregà, on hi destaca el santuari del mateix nom en el qual s'hi va estar mossèn Cinto Verdaguer, el poeta nacional de Catalunya, hi ha una petita empresa de transports familiar que encara usen diàriament camions Pegaso per a atendre els encàrrecs.

Aquests darrers anys hem assistir a la desaparició massiva de camions Pegaso per esgotament de la seva vida útil, els quals omplen de gom a gom els desballestaments. Ja fa una pila d'anys que les tractores Pegaso Tecno i Troner destinades al transport internacional han desaparegut de les autopistes europees. En aquests moments assistim a la desaparició dels darrers Pegaso Troner i Tecno que encara restaven en servei, dedicats a transport d'àmbit comarcal i provincial, els quals han aguantat en part per l'interès de llurs propietaris de mantenir-los fins a la jubilació. Molts d'aquests vehicles tenen una segona vida a països en via de desenvolupament, principalment del Magrib i Àfrica.

Per això, quan un dia que anava a Ripoll vaig descobrir casualment l'empresa GLEVATRANS de Les Masies de Voltregà, ja us podeu imaginar la la sorpresa i il·lusió que em va provocar.

Pegaso Troner de 3 eixos:

Pegaso Troner a Les Masies de Voltregà (Osona)

Pegaso Tecno:

Pegaso Tecno a les Masies de Voltregà (Barcelona)

Nissan Ebro M110:

camió Nissan a Les Masies de Voltregà

Recordo que a l'entrada de la nau de GLEVATRANS va haver-hi durant força temps un camionet Avia del 1978, el qual no vaig fotografiar.

Furgoneta Nissan Trade de repartiment de paqueteria:

Furgoneta Nissan Trade a Les Masies de Voltregà

Un altre Pegaso Troner dins de la nau de GLEVATRANS:

camió Pegaso Troner a Les Masies de Voltregà

Una imatge poc habitual avui dia: un Pegaso Tecno i un Pegaso Troner embolcallats per la boira de la Plana de Vic.

Pegaso Tecno i Pegaso Troner a Les Masies de Voltregà (Plana de Vic)

Desconec el futur d'aquests Pegaso. Tanmateix, servarem les fotos per a gaudir-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada