dimarts, 3 de maig del 2011

Article del Nou 9 sobre la trobada de camions clàssics a Sant Vicenç de Torelló (Osona).

En l'edició del Nou 9 del dilluns 18 d'abril, va publicar-se un article de l'Arnau Jaumira sobre la trobada de camions antics celebrada el dissabte 16 d'abril de 2011, a Sant Vicenç de Torelló.

Aquest article informa que juntament amb la trobada de modelisme ferroviari, de la qual se'n celebrava la tercera edició, es va incloure una trobada de camions antics, amb la participació d'una trentena de vehicles. Les joies de l'encontre havien estat un camionet Ford T de l'any 1923 i una furgoneta Chevrolet del 1929, que van venir des de Olot. També hi van assistir vehicles de Mataró, Barcelona, Balsareny i Berga.

Malgrat que l'article no ho esmenti, van assistir-hi també camions procedents del Ripollès -entre els quals un imponent Hino excel·lentment conservat i dos camions de Sant Joan de les Abadesses; l'un havia estat de TALLERES CASALS SA i l'altre havia treballat a les mines de carbó d'Ogassa- i d'altres pobles de la plana de Vic com Manlleu i Roda de Ter. Hi havia també un autobús Pegaso cedit per l'ARCA de Sabadell, que havia pertangut a l'empresa Pous de Manlleu i Autocars Roqueta de Tona, destinat a cobrir el trajecte entre l'estació de tren de Torelló i el pavelló d'esports de Sant Vicenç de Torelló.

L'article recull les paraules d'en Xavier Castells i Quintana, una de les ànimes de la trobada de camions clàssics: havia estat tot un èxit. Tothom que va assistir-hi va coincidir amb aquesta reflexió del senyor Castells. Aquest èxit és un estímul per a tornar-la a celebrar el proper any.

fot099

Aquests darrers any s'han celebrat diversos encontres de camions moderns a Catalunya, centrats en les decoracions i embelliments dels vehicles. Les espectaculars cabines decorades i personalitzades de conformitat amb els interessos, aficions, gustos i preferències dels seus propietaris. A La Jonquera (Alt Empordà) i a La Torreta (Vallès Oriental) s'han celebrat trobades amb l'exposició i cercavila dels vehicles.

Tanmateix, la primera trobada de camions clàssics o antics celebrada a Catalunya és la de Sant Vicenç de Torelló del passat dia 16 d'abril de 2011. Aquestes trobades, força populars en d'altres països europeus, comença a arrelar al nostre país. Hi ha prou camions conservats i interès per a celebrar-les. Ara solament cal afeccionats amb empenta i iniciativa per a que es consolidin definitivament i s'estenguin arreu del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada