dilluns, 30 d’abril del 2012

Carrosseries construïdes per Can Caba de Sabadell als anys 1960 (i VIII).

A la dècada dels anys 1960 Carrosseries Caba va continuar la construcció de caixes metàl·liques tancades pels camions de la indústria tèxtil del Vallès Occidental. El seu ofici en la construcció de carrosseries d'autocars va ser-los-hi de gran ajut per la fabricació d'aquesta mena de carrosseries, en la qual van especialitzar-se assolint un gran prestigi.

Aquest reconeixement dels clients envers Carrosseries Caba, palesada amb la fidelitat, derivava de la qualitat de les carrosseries -que incloïa la pintura- i de llur bellesa. Perfeccionista de mena com era en Pere Caba, no escatimava pas temps i diners per fabricar caixes amb uns acabats extraordinaris. En ocasions, aquest afany de perfeccionisme afectava la rendibilitat del treball, però hi havia una veritable passió per la feina ben feta i satisfer plenament al client.

Un camió Ebro B35 de l'empresa Satina amb una caixa metàl·lica tancada:

IMG_2017

IMG_2018

IMG_2016

Un camió Borgward amb una caixa de mudances:

IMG_2055

IMG_2057

Un camió Barreiros Saeta de l'empresa Sintéticos Castelló de Sabadell, de tints i acabats tèxtils, amb una caixa metàl·lica:

IMG_1958

IMG_1960

IMG_1955

IMG_1961

Construcció de la carrosseria d'un furgó, molt ornamentat i detallista, per l'empresa Pedro Raventós, de Sabadell. Solament empreses amb molt d'ofici tenien la capacitat per executar una carrosseria d'aquesta mena.

IMG_2012

IMG_2011

IMG_2013

IMG_1984

IMG_1985

IMG_1986


Caixa metàl·lica constuïda sobre un camió Ebro D550, de l'empresa Aprestos Julià SA:

IMG_1940


IMG_1941


Aquestes cròniques sobre les carrosseries construïdes per Carrosseries Caba de Sabadell als anys 1950 i 1960, principalment per empreses tèxtils del Vallès Occidental, permet saber la importància que ha tingut aquesta empresa familiar catalana entre els grans carrossers del país. També ens permet d'apropar-nos a algunes de les grans empreses tèxtils de Sabadell, les d'empreses de transports que treballaven al seu redós i l'evolució del disseny de les carrosseries que usaven les empreses tèxtils per al transport de la matèria primera i el producte acabat. 

Volem agrair a la família Caba Arnella la difusió de la col·lecció fotogràfica de les carrosseries construïdes per en Salvador Caba i Valls i el seu fill Pere Caba Bedós.

1 comentari:

  1. Hola, com estàs? M'interessa molt aquest tema dels vehicles, i estaria encantat de contactar amb tú. De fet he iniciat una investigació sobre un inventor que tenia el seu taller molt a prop de Carrosseries Caba. Si ho vols veure, el meu blog és el següent: http://artrobada.blogspot.com.es/

    ResponElimina