dilluns, 4 de juny del 2012

L'arribada de la tartana a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental).

A Sant Feliu de Codines, un bonic poble conegut com el balcó del Vallès, hi arribaven les tartanes i galeres de la família Sagalés, que ja es dedicava al transport de persones i mercaderies al segle XVII. El transport de persones que cobria la família Sagalés, inicialment, eren els pobles propers a Caldes de Montbui com Sant Feliu de Codines. 

L'amic Emili Badia i Soler, en Trumfet, ens ha facilitat unes fotografies de l'arribada del cotxe de línia a Sant Feliu de Codines, fet que constituïa un autèntic esdeveniment social. Tenia la parada a la mateixa carretera, just davant de la Fonda Miró:

IMG_4751

IMG_4748

Més endavant aquesta línia regular de viatges va ser coberta amb òmnibus que disposaven de motors d'explosició. L'autocar Krupp que cobria la línia regular de Barcelona fins a Moià, a la comarca del Bages, i que passava per Sant Feliu de Codines:

IMG_4747

Un altre autocar de l'empresa Sagales, un Pegaso carrossat per en Josep Vert i Planas, de Torroella de Montgrí: 

IMG_4746

Actualment la línia regular que passa per Sant Feliu de Codines la continua cobrint l'empresa Sagalés. Un autobús de Can Sagalés amb destí a Granollers aturat a la parada de Sant Feliu de Codines:

Autobus de Can Sagalés a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental)

Autobus de Can Sagalés a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental)

Un autocar de Can Sagalés cap a Barcelona, fotografiat a Sant Feliu de Codines:

IMG_3572

Un autobús de Can Sagalés a la parada de Sant Feliu de Codines, abans de reprendre la marxa cap a Castellterçol i Moià:

IMG_3574

Un autobús d'aquesta empresa que enfila la carretera de Castellteçol:

IMG_3576

A Castellterçol, l'empresa Sagalés té la parada davant del bar La Violeta, al peu de la carretera de Moià. Aquest restaurant hi té penjades en llurs parets unes fotografies de l'arribada del primer òmnibus al poble, concretament, un Hispano Suiza.

Volem agrair a l'Emili Badia "Trumfet" i al senyor Francesc Sagalés aquestes fotografies d'època dels vehicles de tracció animal i de motor que cobrien la línia regular de Sant Feliu de Codines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada