dissabte, 9 de juny del 2012

L'accident del Pegaso 125 de Transports Llenas a la carretera de La Pobla de Lillet: crònica d'en Miquel Patinyo i Bartomeu.

El Pegaso 125 dièsel que la societat constituïda per en Josep Llenas i Reig i en Martí Brugué va comprar al concessionari oficial de Girona, Can Forné, a començaments dels anys 1950, treballava per les mines d'Osor, a la comarca de La Selva. Transportaven el plom, espat i blenda que s'extreia d'aquelles mines fins al port de Sant Feliu de Guíxols, amb destí cap a Amèrica.

La caixa d'aquest Pegaso va fabricar-la el senyor Llenas, destre en l'ús del ferro, i el senyor Martí Brugué, fuster de professió. El Pegaso estrenat de poc amb la caixa muntada:

IMG_3042

El senyor Llenas va comprar la participació que el senyor Brugué tenia a la societat conjunta, incloent-hi el camió Pegaso 125. Són els anys que transportava carbó de les mines de Fígols a un magatzem de Girona, Zenit. Aquest Pegaso fotografiat a una carretera de la comarca del Berguedà:

IMG_3031

En un viatge cap a les mines de Fígols per carregar-hi carbó, el senyor Llenas va xocar lateralment amb un altre camió. Sortosament, no va haver-hi danys personals. Fotografies del camió que va xocar amb el Pegaso 125: 

IMG_3038


IMG_3040

Aquest camió equipava un motor Barreiros dièsel:

IMG_3039

Danys causats a la cabina del Pegaso del senyor Llenas per causa de l'accident:

IMG_3034


IMG_3035

IMG_3033

IMG_3032

Com no va haver-hi acord sobre el camió que havia envaït el carril contrari, es va celebrar un judici que va guanyar el senyor Josep Llenas, exonerant-lo de tota responsabilitat en la causació de l'accident. 

Vull agrair-li al meu amic Josep Llenas la cessió d'aquestes fotografies i la història d'aquest accident que va patir el seu pare a la comarca del Berguedà i que constitueix un risc inherent d'aquesta professió. 


Miquel Patinyo i Bartomeu, juny del 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada