dissabte, 16 de febrer del 2013

Fotografies d'un autocar Nazar accidentat a Llagostera (Gironès).

Els responsables del Taller Bernis, de Llagostera, li han lliurat a en Pere Liu quatre fotografies d'un autocar Nazar Ocell Blau d'una empresa de Barcelona que va patir un accident en el tram urbà de Llagostera de la carretera general que condueix de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols. 

Casualment, aquest autocar Nazar va accidentar-se prop del taller Bernis, ubicat dins del nucli urbà de Llagostera. Talment s'aprecia en les fotografies facilitades, aquest autocar va anar a espetegar a la cuneta de l'altre costat de la carretera general. De resultes de l'accident es va trencar l'eix davanter on s'acobla la direcció. Les quatre fotografies de l'autocar accidentat obtingudes per en Pere Liu:

IMG_4453

IMG_4450

IMG_4452

IMG_4451

Amb el bon temps, aquesta carretera general va registrar d'ençà dels anys 1960, amb l'accelerada motorització del país per obra i gràcia del petit utilitari Seat 600, un augment progressiu del trànsit de turismes que l'usaven per desplaçar-se des de Girona cap a les localitats turístiques de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Sant Antoni de Calonge i Palamós, i aprofitar llurs meravelloses platges.

Eren els anys que les carreteres generals transcorrien dins dels pobles i ciutats. Atès que encara no s'havien executat les variants que encerclen els pobles, els comerços i bars dels pobles tenien un gran formigueig de persones amunt i avall. Eren uns anys que les carreteres donaven un gran impuls i vida als municipis afortunats de poder tenir una carretera principal que hi passava per dins. 

Aquesta vivíssima activitat comercial va extingir-se progressivament amb la desviació del trànsit per les vies ràpides que alliberaven el trànsit dels pobles. Això és el que malauradament li succeirà, per exemple, a Ponts, a la comarca de la Noguera, quan, anys a venir executin la variant de la carretera de Guissona cap a La Seu d'Urgell.

Agraïm el treball d'en Pere Liu a la recerca de fotografies que il·lustren la història del transport al nostre país. En aquest cas, un altre autocar Nazar, una troballa que ens omple de gran satisfacció per la dificultat de trobar material d'aquesta mena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada