diumenge, 8 de setembre del 2013

El món de les joguines: un camió Nazar A de plàstic.

L'Àngel Duran, de Torelló, acompanyat d'en Xavier Castells coordinen la trobada de camions clàssics prevista el proper dissabte 26 d'octubre de 2013, al matí, a l'exterior del pavelló d'esports de Sant Vicenç de Torelló, aprofitant la celebració, dins del pavelló, de la quarta mostra de maquetisme ferroviari organitzada eficaçment pels Amics del Ferrocarril de la vall del Ges, una associació d'afeccionats al ferrocarril de Torelló i pobles del voltant, durant tot el cap de setmana. El seu punt de trobada és el bar Sala, de Torelló, davant per davant de la línia del tren de Vic a Ripoll. La presència de la línia de tren de Barcelona a Puigcerdà, que creua la comarca d'Osona, ha creat una gran afecció als trens i el maquetisme ferroviari.

Els senyors Duran i Castells, que fa setmanes que treballen per tenir-ho tot a punt amb la concentració de camions i furgons, fotografiats al bar Sala de Torelló: 

 IMG_8709

Cartell publicitari de la segona trobada de vehicles clàssics de transport il·lustrada amb un Pegaso de Transports La Comarcal, de Torelló, que treballava per les indústries tèxtils de les comarques d'Osona i del Ripollès:

 IMG_8701

Cartell de la quarta trobada internacional de modelisme ferroviari de la vall del Ges que es celebrarà el cap de setmana del 26 i 27 d'octubre de 2013 a Sant Vicenç de Torelló:

IMG_8727

L'Àngel Duran, que participa de la afecció als camions i als trens, i té la passió del col·leccionisme, s'acosta de tant en tant al mercat dels Encants Vells, a la plaça de Les Corts Catalanes, a la recerca d'articles per ampliar les seves col·leccions. 

Un dia va comprar un lot de quatre camions de joguina procedents del buidatge i desmantellament d'un pis. La quantitat d'objectes que s'acumulen als fons dels armaris de cases i pisos i que, de tant en tant, veuen la llum, és inquantificable. Uns d'aquests camions, fabricant a Alacant, és un bonic Nazar A amb visera. Una joguina de plàstic plena d'encant:

 IMG_9190

IMG_9183

IMG_9184

IMG_9189

Els afeccionats a la marca Nazar podrem gaudir d'una maqueta d'aquest mateix camió que properament vendrà Otero Scale Models, uns acreditats maquetistes especialitzats en camions i autocars espanyols a escala. Ni la qualitat ni el preu són semblants.

Els Amics del ferrocarril de la Vall del Ges convida tothom a participar a l'encontre de camions clàssics, o vells, i a la trobada de maquetisme ferroviari que es celebrarà a finals d'octubre, coincidint amb els boscos d'Osona esclatant de vermells i ocres refulgents. Un altre motiu per visitar els pobles de la vall del Ges aquest cap de setmana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada