dissabte, 28 de setembre del 2013

Els dos camions de l'agrupació de voluntaris de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental).

Sant Feliu de Codines, un bonic poble del Vallès Oriental envoltat de rodals de gran bellesa -els cingles de Bertí, Sant Miquel del Fai, la mola de Sant Sadurní- disposa d'una associació de voluntaris formada per veïns de la vila que vetllen pel manteniment d'aquests espais de gran bellesa i presten ajut de tota mena. N'és el president de l'Associació de Voluntaris de Sant Feliu el senyor Jordi Juan i n'és membre el senyor Joan Vallcorba i Pomier.  

Per atendre les finalitats de l'Associació, disposen de dos camions que aparquen en un pati tancat de la part posterior del tanatori municipal. L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines i l'Associació tenen un conveni en virtut del qual l'Ajuntament se'n fa càrrec de les assegurances i altres despeses dels dos camions. Constitueix un bon exemple de col·laboració entre una administració pública i una associació que presta serveis d'interès general.

El primer camió dels Voluntaris de Sant Feliu és un Pegaso 3041 doble cabina i que havia estat adscrit a la caserna de bombers de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà, un territori que pateix periòdicament paorosos incendis causats per la incúria acompanyada de l'eixutor i la tramuntana. Un cop donat de baixa aquest Pegaso, va anar a petar a aquesta Associació. 

Sobre aquest camió, en Joan  Vallcorba manifesta que s'enfila per tot arreu gràcies a la tracció 4x4 que munta. També apunta que és una mica lent. Fotografies d'aquest Pegaso 3041 de l'Associació de Voluntaris de Sant Feliu de Codines:

IMG_8894

IMG_8900

IMG_8899

IMG_8895

IMG_8898

IMG_8902

IMG_8888

L'Associació de Voluntaris de Sant Feliu de Codines té un altre camió, un Daf 1900 equipat amb una cisterna de la casa Indox. Van comprar-lo a en Masclans, un transportista de Caldes de Montbui que recull llet de les granges del Vallès Oriental. Un dels camions més bonics produït per Daf. 

La cisterna serveix per atendre serveis de tota mena, com abastir d'aigua els horts dels veïns de Sant Feliu de Codines a l'estiu, estació de poques pluges i molt sol. L'aigua la carreguen a les fonts que hi ha als voltants del poble, molt apreciades pels veïns i estiuejants i que constitueix un atractiu per descobrir els meravellosos entorns naturals de Sant Feliu de Codines:

IMG_8907

IMG_8904

IMG_8892

IMG_8891

IMG_8917

IMG_8913

IMG_8912

IMG_8911

IMG_8922

D'esquerra a dreta: en Jordi Juan, president de l'Associació de Voluntaris de Sant Feliu de Codines, en Joan Vallcorba i Pomier i en Xavier Castells i Quintana:

IMG_8925

L'Associació de Voluntaris de Sant Feliu de Codines posa de manifest el vigor i empenta de la societat civil que no espera passivament que les administracions proveeixen de les necessitats de les persones sinó que prenen la iniciativa i desenvolupen tasques d'interès públic. Agraïm als senyors Juan i Vallcorba l'amabilitat per redactar aquest article. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada