dimecres, 6 d’abril del 2011

Ha plegat el darrer camió Avia 3500 del Gironès.

GASOSES COSTA és una empresa de Salt, municipi limítrof a Girona, dedicada a la distribució i repartiment de begudes, sifons, gasoses, carbòniques, refrescs, aigües i llets a domicilis particulars i tallers de la ciutat de Girona i als pobles propers d'Aiguaviva, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter. És el darrer distribuïdor d'aquesta mena que encara hi ha per la comarca del Gironès.

Aquesta empresa va comprar l'any 1974 un camió Avia 3500 equipat amb un motor Perkins al representant oficial de Girona, en Lluís Costa. Se li va muntar una carrosseria de transport d'ampolles. Amb els anys, aquesta carrosseria se li va afegir un lateral per a tapar cada costat i donar compliment a la normativa vigent de transport de begudes. Aquest Avia fotografiat a Sant Julià de Ramis l'any 2010:

DSC02787[1]

DSC02788[1]

DSC02789[1]

El xòfer de GASOSES COSTA que conduïa aquest camió Avia 3500 es va jubilar el 31 de març del 2011. Ara aquest camió l'han aparcat al pati exterior d'aquesta empresa, a Salt. Desconeixem quin serà llur futur. Aquest servei de repartiment de begudes casa per casa ara es realitza amb un camió modern Nissan Atleon amb una caixa tapada amb tendal.

El seu estat de conservació és prou bo. Té alguns colps, rascades i fregaments a la xapa produïts per la seva activitat, però el motor i la mecànica general estan en bon estat. Sempre l'ha conduït el mateix xòfer i per la seva feina de distribució de begudes, no ha fet pas gaire quilòmetres.

Esperem que aquest vehicle no acabi pas desballestat. Tant de bo que GASOSES COSTA o un afeccionat el preservin atès que és el darrer camió Avia d'aquesta mena que ha treballat per la comarca del Gironès.

1 comentari:

  1. Oh, pobre Avia. Amb el fart de veure'l repartir que m'havia fet. Tant de bó algú el conservi. Pel Pla de l'Estany encara en corre un en funcionament carrossat amb un volquet. M'encanta. Per cert, fa poc he descobert aquest bloc. Felicitats i gràcies per compartir tant valuosa informació!!

    ResponElimina