dimecres, 9 de novembre del 2011

Autocars carrossats per en Josep Vert i Planas (IV).

Continuem l'exposició d'altres carrosseries d'autocars construïdes als tallers de Can Vert, de Torroella de Montgrí, durant els anys 1950. Molt lentament el país es recuperava amb grans esforços i patiments dels estralls i la devastació de la guerra civil, malgrat que les circumstàncies no ajudaven pas, ans al contrari.

Una primera carrosseria amb un disseny agosarat. Poc a poc s'imposaven línies més innovadores, que el senyor senyor Joan Brugués defineix com dissenys de fantasia, un àmbit on hi excel·leix el carrosser Noge d'Arbúcies.

IMG_1926

IMG_1923

Un autocar amb una carrosseria on hi predomina la sobrietat i senzillesa dels dissenys de la primera meitat dels anys 1950:

IMG_1960

IMG_2011

Un altre autocar, matriculat a València, amb un disseny modern i amb més ornamentació. Es mantenia la moda de les carrosseries de dos colors:

IMG_1941

Una altre carrosseria on en Josep Vert demostrava la seva capacitat per a construir carrosseries de gran bellesa i originalitat:

IMG_1936

Un conegut KRUPP, de tres eixos, de l'empresa Canals de Lloret de Mar. No hi havia gaire on triar i calia aprofitar-ho tot:

IMG_1942

IMG_1881

Un altre autocar matriculat a València amb unes línies força originals i modernes aquells anys, on hi predominen unes grans superfícies vidrades i arrodonides que es materialitzaran i consolidaran plenament a principis dels anys 1960. Remarcable la creu "Pegaso" del radiador:

IMG_2042

IMG_2030

Un altre carrosseria muntada sobre un xassís Leyland, construïda per Can Vert per encàrrec de l'empresa valenciana LA REQUENENSE DE AUTOBUSES. Aquest autocar cobria la línia regular de València a Requena:

IMG_2116

IMG_2033

IMG_2037

Un altre autocar matriculat a València amb una carrosseria típica de la meitat dels anys 1950. El senyor Vert tenia molts clients del País Valencià:

IMG_2034

Una carrosseria fabricada a petició de l'empresa García de Conca:

IMG_2041

La mateixa carrosseria amb dos acabats diferents:

IMG_1911

IMG_2108

Un autocar de l'empresa Peraferrer, amb un disseny força modern aleshores, que recorda lleugerament els Setra d'aquells anys:

IMG_1909

Continuarà.

1 comentari:

  1. Hola,
    Me parece un blog muy interesantes y me gustaría ponerme en contacto con el responsable para solicitar el uso de alguna imagen.
    No veo ningún tipo de contacto por ningún sitio, así que dejo el mío para que contacte, por favor.
    paulagiao86@gmail.com

    ResponElimina