dijous, 10 de novembre del 2011

Autocars carrossats per en Josep Vert i Planas (V).

Malgrat ser un taller relativament petit, Can Vert oferia un ample catàleg de carrosseries que els hi permetia d'adaptar-se a la petició i desig de cada client. Aquesta possibilitat l'oferien els carrossers d'Arbúcies, però era més difícil de trobar en un carrosser d'un poble, malgrat que Torroella de Montgrí fos un municipi important.

La construcció de la carrosseria sol·licitada per cada client, un servei molt personal i acurat, juntament amb la qualitat i versatilitat de les carrosseries que construïen, algunes de gran bellesa, van ser les causes per les quals en Josep Vert va tenir anomenada, va créixer i va consolidar una empresa i una marca comercial, Vertmetal SA, reconeguda arreu.

Un dels clients principals d'en Josep Vert fou la companyia Anònima Alsina Graells, que tenia línies regulars a les comarques de Lleida. Un dels autocars que va carrossar Can Vert va ser el vehicle que cobria la línia regular de Lleida fins a Sort:

IMG_2104

IMG_2219

Un altre carrosseria fabricada per encàrrec de l'empresa AUTOLÍNEAS ALSINA SA, destinat al servei regular de viatgers:

IMG_2103

Un altre carrosseria igual que l'anterior i construïda per al mateix client, AUTOLÍNEAS ALSINA SA:

IMG_2193

IMG_1928

IMG_1975

Una altre carrosseria muntada sobre un xassís matriculat a Lleida. El disseny era completament diferent a les altres carrosseries d'aquesta crònica. El client cercava un autocar elegant per a serveis discrecionals i en Josep Vert crec que va assolir materialitzar allò que el client desitjava:

IMG_1937

IMG_2028

Un altre carrosseria construïda sobre un xassís d'un Pegaso Z-207, per encàrrec de l'Anònima Alsina Graells, per al servei regular de Lleida a Sort:

IMG_2124

Un altre carrosseria construïda també un xassís Pegaso, amb un frontal semblant a l'anterior, per a l'empresa AUTOCARS XAMPANY de Lleida. El vidre davanter d'aquest autocar va ser molt usat per en Josep Vert en llurs carrosseries. Era elegant i modern:

IMG_2130

IMG_2126

IMG_1907

IMG_2131

IMG_1906

IMG_2129

Una carrosseria construïda sobre un xassís Ebro destinat a la línia regular de Figueres a Cadaqués. El capó davanter del motor envellia considerablement aquesta carrosseria:

IMG_2038

IMG_1905

Una altre carrosseria de Vertmetal que palesava la capacitat de fabricar carrosseries de diverses menes. Era un microbús per a serveis específics. En Josep Vert ja havia construït una carrosseria semblant a aquesta, de formes arrodonides, grans superfícies exteriors i un frontal molt modern amb la creu estil "Pegaso" allargada:

IMG_2046

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada