dimarts, 23 d’abril del 2013

Divendres 19 d'abril de 2013: el darrer transport del senyor Llenas a bord del seu Pegaso 1080 a Castellar del Vallès i el Castell de Peralada.

Els qui saben bellugar-se per internet els resulta fàcil de trobar fotografies i comentaris sobre el senyor Josep Llenas, transportista de la ciutat de Girona, i el seu Pegaso 1080 amb remolc, un camió que té més de quaranta anys.

Les fotografies que us presentem en aquest article creiem que són especials: són fetes pel senyor Llenas amb el seu mòbil el divendres 19 d'abril de 2013. Havent fet tants anys aquest mateix transport uns quants cops a la setmana, el senyor Llenas va adonar-se que no tenia pas cap fotografia del camió i el remolc carregat amb les ampolles de vidre que transportava al Castell de Peralada per envasar-hi el cava.

El divendres 19 d'abril de 2013, com ha fet els darrers trenta-tres anys, a la matinada, el senyor Josep Llenas es va enfilar a la cabina del seu Pegaso 1080. Va engegar el motor i, amb la temperatura del motor i els indicadors on toquen, va sortir del garatge al barri de la Santa Eugènia de Ter creuant la ciutat de Girona, somnolenta en aquella hora, cap a Castellar Vidrio SA, una important fàbrica de vidre que el grup Vidrala SA té a Castellar del Vallès.

Com ja hem exposat en l'article precedent, el passat divendres era una dia molt especial. Tothom sabia que el senyor Llenas es jubilava i no coincidiren més amb ell i el seu inseparable vell Pegaso que carregava les ampolles de cava del Castell de Peralada. El personal de l'empresa Castellar Vidrio SA que li ha carregat el camió aquests anys va acomiadar-se del senyor Llenas. Ell va retratar part de les instal·lacions de la fàbrica Castellar Vidrio SA, on cada setmana hi ha anat uns quants cops: 

P19-04-13_07.06[2]

 I allà mateix, a Castellar del Vallès, va retratar el seu Pegaso i el remolc carregat amb les ampolles de vidre que havia de transportar a les caves del Castell de Peralada:

 P19-04-13_07.05[1]

 P19-04-13_07.06[1]

P19-04-13_07.06

Després el senyor Llenas va fer via cap a Peralada. Allà l'esperava tot el personal del Castell de Peralada que l'ha tractat aquests darrers anys. El gerent de l'empresa també es va acomiadar del senyor Llenas personalment. A partir d'aquesta setmana el proveïment de les ampolles a les caves del Castell de Peralada les farà un conductor distint cada cop. El tracte personal que representava el senyor Llenas s'ha acabat.

Des de Peralada va marxar cap al garatge de Santa Eugènia de Ter, a la ciutat de Girona. El darrer trajecte d'aquest Pegaso en actiu. A les carreteres del país, hi ha un Pegaso menys. I en el sector del transport, plega un transportista de debò i d'una gran qualitat humana. Molts enyorarem el senyor Llenas conduint el seu Pegaso per les carreteres de Girona i Barcelona i la filera de cotxes que el seguien.

Aprofitem per desitjar-vos que gaudiu d'una bona diada de Sant Jordi, una de les festes més belles que celebrem en aquest país petit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada