dimecres, 24 de febrer del 2016

Feina feta: el Nazar B de Transports Castells ha passat la ITV.

Aquest matí a les nou del matí ens hem trobat amb en Xavier Castells. Plegats, ens hem desplaçat fins al  garatge on hi té el seu Nazar tancat. Amb el motor ben escalfat,  hem marxat fins a Santa Coloma de Gramenet per agafar la carretera de La Roca del Vallès. El dia ha estat esplèndid. La presència de grups de ciclistes, una nosa continua. Amb una bona marxa hem travessat Sant Fost de Campsentelles, Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, la Roca del Vallès, Santa Agnès de Malanyanes i Vilalba Sasserra. 

El Nazar, a punt per marxar des de Barcelona fins a Sant Celoni, agradable municipi del Vallès Oriental situat al peu del Montseny: 

IMG_0324

Pocs quilòmetres abans d'arribar a Sant Celoni, que era el destí final de la sortida programada avui, ens hem aturat a un restaurant de cuina típica catalana que conserva la decoració dels anys 1970, lavabos inclosos. Aquest establiment, que disposa d'un garatge exterior d'una gran amplitud per aparcar-hi amb comoditat camions tràilers i una benzinera Repsol, té a la seva esquena la urbanització can Bosc. 

Un cop ben esmorzats i amb l'estomac ple, el cambrer, un home d'ofici i amb experiència darrera la barra, ha entaulat conserva. Com no formàvem part de la parròquia habitual del restaurant que en aquella hora endrapava goludament els esmorzats servits ens ha preguntat amablement si érem els propietaris del camió. Amb la resposta afirmativa s'ha descabdellat una conversa sobre els camions antics que ell recordava. I enmig de la conversa ha sorgit la figura del senyor Ricard Morella, mecànic jubilat, client habitual de l'establiment i veí de Cardedeu que ha participat amb un camió en el ral·li Dakar i està restaurant un Pegaso Comet. 

Del restaurant, amb una revolada, ens hem plantat a la nau que ATISAE (Assistència Tècnica Industrial SAE) té a Sant Celoni per passar la inspecció tècnica de vehicles. En Xavier Castells ha aparcat el Nazar en una zona habilitada per complimentar la tramitació administració i satisfer les taxes:

IMG_0326

IMG_0328

IMG_0334

IMG_0331

Complimentada la preceptiva tramitació administrativa hem fet cua rere un camió Man per sotmetre el Nazar a la inspecció tècnica:

IMG_0337

IMG_0346

IMG_0343

IMG_0349

IMG_0352

Darrere del Nazar ha aparegut una tractora Volvo amb llur semiremolc carregat de contenidors marítims:

IMG_0355

Una de les proves a què ha estat sotmès el Nazar, sense que la seva antiguitat i valor l'hagi eximit de complimentar-les totes:

IMG_0357

IMG_0359

IMG_0362

Un cop superades les proves, sense cap defecte, se li ha enganxat al vidre davanter l'adhesiu que acredita que disposa de la inspecció tècnica de vehicles vigent. Era el moment de tornar cap a casa. 

Hem agafat la carretera de Sant Celoni cap a La Roca del Vallès que discorre paral·lela a l'autopista i, per agafar la C-17, hem trencat cap a Granollers. Hem superat sense cap problema el coll de la Manya, on, fa molts anys, més d'un camió ben carregat quedà clavat. Un fet que sovintejava aleshores atesa la combinació de camions sobrecarregats equipats amb motors pobres de potència. I vorejant Parets del Vallès, Mollet del Vallès i Montcada i Reixac hem arribat a Barcelona. El Nazar arribat a destí sense cap incidència i amb la feina feta: 

IMG_0364

IMG_0367


És ben agradable, en aquests dies de les darreries de febrer, amb el sol que escalfa i que la primavera que s'entrelluca, fer una escapada fora de Barcelona un dia laborable i trencar la rutina de les obligacions laborals que ens tenallen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada