dijous, 21 de maig del 2020

Dos camions Ebro a la comarca d'Anoia: col·lecció fotogràfica d'en Toni Tomàs.

De tant en tant rebem un correu electrònic de l'Antoni Tomàs amb fotografies de camions que ha recopilat en el curs dels anys practicant l'afició que té per la fotografia. El darrer correu contenia uns vehicles que hi hagué a la comarca d'Anoia. 

El primer vehicle, una furgoneta Romeo A que distribuïa pasta de canelons de la casa La Ideal, compartida en el grup de Facebook Igualada: una mirada al passat que recull i difon fotografies antigues de la capital de la comarca d'Anoia:

furgoneta Romeo A Canalons La Ideal

Receptari del canelons La Ideal:

canalons La Ideal

La segona fotografia és d'un camió Ebro B25 que fou del senyor Jaume Poch, per motiu El Noya, fabricant local de sifons i gasoses i distribuïdor de begudes de tota classe i llets, dipositat en el pati de l'empresa. Aquest Ebro, que aleshores estava completament en desús, va despareixer fa uns quants anys:

Ebro B25 distribuïdor Igualada

Ampolla de gasosa que produïa en Jaume Poch:

gasosa Jaume Poch El Noya Igualada

Dos sifons d'en Jaume Poch, el Noya, procedents de la col·lecció de sifons igualadins del senyor Isidre Quintana Solà:

sifó Jaume Poch El Noya Igualada - col·lecció Isidre Quintana Solà

sifó d'en Jaume Poch El Noya Igualada Col·lecció Sr Isidre Quintana Solà

El tercer vehicle és un Ebro C350 que fou de l'Agrupació de Defensa Forestal de Castellolí. L'Antoni Tomàs el fotografià en una masia entre Castellolí i Maians. Li havien muntat una cisterna per traginar aigua:

camió Ebro C350

Finalment també ens va enviar la fotografia d'un bus Man amb carrosseria Hispano que feia la línia regula de Vilanova del Camí-Sant Maure-Santa Margarida de Montbui:

autobús Man carrosseria Hispano línia Vilanova-sant Maure-Santa Margarida de Montbui

I tanquem aquest petit recull fotogràfic amb una curiositat igualadina relativa al món del camió. La porta de les oficines de l'edifici de l'avinguda de Caresmar 8 d'Igualada que acull l'empresa Fruites Méndez i Companyia SA, i que abans hi havia hagut el garatge on hi tancaven els camions i demés vehicles Transports Pericales, també propietat de la família Méndez, uns quants Leylands que portaven fruita i verdura del País Valencià i de Múrcia i petits camions, furgonetes i tricicles de repartiment, hi ha incrustada en la part superior la reproducció metàl·lica frontal d'un dels Leylands de morro que va posseir en les dècades de 1950 i 1960 Transports Pericales. Aquest edifici es manté tal com era fa seixanta anys. Els canvis soferts són imperceptibles:

Poirta oficines edificii Fruites Pericales Igualada

Tan aviat com en Toni Tomàs ens enviï més fotografies de camions les compartirem en aquest espai. El seu interès és manifest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada