diumenge, 18 de gener del 2009

COLL EXCAVACIONS SL d'Olot (Garrotxa)

Avui ens arribarem fins a la capital de La Garrotxa per a fer-nos ressò en aquest bloc de l'empresa COLL EXCAVACIONS SL, dedicada a executar excavacions, moviments de terres, enderrocs i transport.

Aquesta empresa, de caràcter familiar, acumula una experiència de més de cinquanta anys en la realització de feines per a la construcció i l'obra civil, disposant tant de maquinària d'última generació com d'un equip humà amb una gran experiència i preparació.

Les seves instal·lacions es troben a la sortida de Olot, concretament a la carretera que duu a Santa Coloma de Farners.

La maquinària de que disposa COLL EXCAVACIONS així com el personal altament qualificat li permet d'atendre les necessitats tant del promotors immobiliaris com de diferents Administracions Públiques com és la Diputació de Girona o el mateix Ajuntament d'Olot.

Foto d'un Pegaso Comet carregant la runa d'un enderrocament d'una casa adossada a un monestir:

untitled

Pegaso Comet buidant un solar a Olot per a construir-hi un garatge:

untitled1

Un altre Pegaso Comet en plena feina.

untitled2

Magirus Deutz de COLL EXCAVACIONS SL:

untitled6

Cal destacar que a començaments dels anys 70, els bolquets Magirus Deutz eren molt valorats per les empreses dedicades a la construcció i obres públiques. Tanmateix, llurs restriccions en quan al nombre d'importacions per la imposició de quotes des del Ministeri d'Indústria per a protegir els fabricants nacionals de camions, bàsicament Pegaso, provocaren que les poques unitats que arribaven eren immediatament adquirides per les grans constructores de Madrid, empreses que també eren les grans adjudicatàries de les principals obres públiques.

Per tant, les empreses més petites solament podien adquirir els camions Magirus Deutz de segona ma, tant bon punt les grans contractistes de l'Estat havien decidit de renovar llurs flotes. Aquest és el motiu pel qual la majoria d'aquests Magirus eren matriculats a Madrid.

Un Pegaso Tecno a finals de la dècada del 1980:

untitled4

untitled5

Aquest mateix Pegaso fotografiat l'estiu del 2008 a les instal·lacions de COLL EXCAVACIONS SL, ja retirat del servei actiu:

Pegaso Tecno bolquet a Olot

Un Iveco bolquet:

P1010005

Des d'ací esperem que COLL EXCAVACIONS S.L., com tant d'altres empreses familiars catalanes, pugui arribar als 100 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada