dissabte, 20 de desembre del 2014

Dues tractores Pegaso: dues excel·lents notícies per tancar l'any.

Aquests darrers dies de l'any 2014, un any ple d'incerteses i notícies pessimistes, es tanca però, per als afeccionats als camions clàssics, amb dues excel·lents notícies que tenen per objecte dues tractores de la casa Pegaso. 

La primera notícia se la devem a en Marc i la Raquel. Transitant per la carretera Nacional II, al seu pas per Martorell, i concretament a l'alçada de l'antiga refineria de Lubricantes del Este de España SA (LUDESA), fotografiaren una tractora Pegaso 2011/1 carregada damunt una góndola arrossegada per una tractora Volvo decorada amb motius del Spiderman. La satisfacció del conductor del Volvo que carregava aquell preuat bé semovent ens indueix a creure, amb fonament, en la seva feliç preservació: 

IMG-20141225-WA0029

Tant de bo que el nou posseïdor d'aquesta tractora, dins del treball de restauració que hagi d'escometre, li restableixi la finestreta posterior ovalada amb l'eliminació de la finestra rectangular, tosca i pràctica, amb què fou mutilat. 

Poques tractores d'aquest model han arribat fins els nostres dies. Transports Padrosa de Llers té una altre tractora Pegaso 2011/1 amb el seu motor de dos-cents cavalls de potència, l'estilitzat filtre d'aire en forma de xemeneia incrustat a la part posterior de la cabina i les sublims llantes d'aranya còncaves característiques dels camions europeus de les dècades de la postguerra i fins ben entrats els anys 1960:

IMG_2376

IMG_2377

IMG_2395

IMG_2397

La segona notícia, prou difosa en les pàgines especialitzades sobre aquesta temàtica, és la compra d'una tractora Pegaso Tecno per en Luís Maria Martínez López, un firaire d'Autol, a la Rioja, conegut per en Luis El Colorao, equipada amb un motor de tres-cents quaranta cavalls de potència.

Neteja de la tractora Pegaso Tecno a càrrec d'en Luís, amb l'ànim de deixar-la neta com una patena, objectiu assolit, i el nou espai on reposarà i on se li practicaran les petites reparacions que requereix perquè quedi immaculada:

IMG-20141225-WA0013

IMG-20141225-WA0014

IMG-20141225-WA0007

IMG-20141225-WA0008

I en Marc i la Raquel també fotografiaren a Solsona un vell Ebro C que havia tingut una empresa constructora de Terrassa, amb la seva cabina de color vermell, destenyida pel pas del temps, i el bolquet amb alces d'un color verd ampolla apagat:

IMG-20141225-WA0031

Com ja exposarem en l'anterior article del dissabte 29 de novembre, és un fet cert que en els pobles i àmbits rurals, incloent-hi les capitals de comarca, com ho és Solsona, és possible de trobar vells camions desapareguts de les grans ciutats fa molts anys.

La restauració d'aquestes dues tractores Pegaso exemplifica el treball discret, pacient, eficaç i onerós que uns quants afeccionats als vehicles industrials estan duent a terme per conservar el patrimoni industrial dels camions, furgonetes, autocars i autobusos. Una bona notícia per tancar l'any 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada