dissabte, 4 d’abril del 2020

Camions capturats per en Toni Tomàs des de la cabina del camió.

L'Antoni Tomàs sempre ha tingut interès per la fotografia. N'és una bona mostra les fotografies que féu als camions que tingué el senyor Joan Oliva Tristany, activitat professional que fou transformada al cap dels anys en Transports TRO SA, d'Igualada. Una afició que practicà des de la cabina estant dels camions que conduïa. A bord de les cabines dels camions que portava fotografiava elements i camions amb els quals es creuava a la carretera. 

L'interès en fotografiar altres camions a bord de la cabina del camió que manejava s'accentuà amb la difusió de les càmeres fotogràfiques digitals que facilitaren enormement aquesta labor. Permetien de fer un grapat de fotografies, amb un cost mínim, i una còmode conservació sense degradar-se a causa del pas del temps. L'activitat de fotografiar camions feia més amè els viatges a l'Aragó per carregar farina, els viatges de retorn a casa i els viatges de repartiment de la farina als forners de l'àrea de Barcelona i de Girona. 

Les tres primeres fotografies que presentem en aquest article, captades pel senyor Tomàs en l'Eix Transversal, una de les grans infraestructures executades per la Generalitat de Catalunya que travessa el gran espai de la Catalunya Central, entre Girona i Cervera, abans del desdoblament de què fou objecte, són la d'un Pegaso carregat de bales de palla, un altre Pegaso Tecno de quatre eixos que tenia l'empresa gallega Valin, equipat amb una caixa frigorífica, que transportava aliments locals a Barcelona, i un camió Volvo de la farinera La Meta de Lleida, que transportava farina:

PEGASO carregat bales rodant per l'eix transversal

PEGASO RECNO VALIN

Volvo transport farina

En creuar la població de Montsó de camí a la farinera de Selgua a carregar farina, es trobava correntment camions Volvo de la farinera La Meta de Lleida, propietat del grup Valls Company, una de les grans farineres del país:

Volvo farinera la Meta a Montsó

Volvo farinera La Meta creuant Montsó

Agraïm al senyor Tomàs les fotografies d'alguns dels camions que han rodat per les carreteres del país. Corresponen als anys que els camions Pegasos feien els darrers badalls. L'any 2020, creuar-se un camió Pegaso circulant per una carretera qualsevol és un fet insòlit, inaudit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada